Najnovije vesti

IZVOR IZ ISTRAGE OTKRIVA: PANTOVIĆ NAJAVIO LIKVIDACIJU! Kad ubijem Ašanina, onda ćemo završiti i Abazovića jer nam je uhapsio šefa
Foto: BETA/Bojana Cupic, Facebook, EPA/Boris Pejović

otkriveni novi detalji

IZVOR IZ ISTRAGE OTKRIVA: PANTOVIĆ NAJAVIO LIKVIDACIJU! Kad ubijem Ašanina, onda ćemo završiti i Abazovića jer nam je uhapsio šefa

Crna Hronika
12:55h

"Kad ubijem (Zorana) Ašanina, onda ćemo završiti i (Dritana) Abazovića jer nam je uhapsio šefa."

To je navodno deo presretnute komunikacije uhapšenog Gorana Pantovića (43) sa jednim od pripadnika kavačke kriminalne grupe, koja je u posedu policije. Plan za likvidaciju Abazovića inspektorima je navodno priznao i jedan od uhapšenih iz te organizacije.

Pantović je juče ujutru lišen slobode zbog likvidacije Mojkovčanina - Zorana Ašanina (65).

Dritan Abazović, Zoran Ašanin, Crna Gora
foto: Facebook

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da su pripadnici policije rešavajući taj slučaj došli do saznanja da je potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću ugrožen život od strane Slobodana Kašćelana i njegove grupe, a zbog njihovog prošlonedeljnog hapšenja.

Abazović juče nije hteo da komentariše te navode MUP-a.

Prema nezvaničnim saznanjima, nakon informacije o mogućoj ugroženosti koordinatora bezbednosnih službi, Abazović je u nedelju ekspresno dislociran iz Herceg Novog gde je boravio u službenoj poseti.

Dritan Abazović
foto: EPA/Boris Pejović

- Tokom rada sa stranačkim kolegama, stigla je informacija o njegovoj ugroženosti, nakon čega mu je policijsko obezbeđenje odmah pojačano i promenjen mu je plan rada za drugi deo dana, odnosno hitno su ga prevezli u Podgoricu - kazao je sagovornik.

Hteli da ga likvidiraju zbog hapšenja Kešćelana

Iz MUP-a tvrde da saznanja koja su prikupili ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da preduzmu aktivnosti na ugrožavanju života Abazovića.

- U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmerene na ugrožavanje života potpredsednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića - saopšteno je iz resora kojim rukovodi Sergej Sekulović.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...