Najnovije vesti

ZAKAZANO SASLUŠANJE MILANU DUMANOVIĆU PO PRIJAVI BIA: Iznosio tvrdnje koje predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana
Foto: Printscreen

podneta krivična prijava

ZAKAZANO SASLUŠANJE MILANU DUMANOVIĆU PO PRIJAVI BIA: Iznosio tvrdnje koje predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana

Crna Hronika

Treće osnovno javno tužilažtvo u Beogradu zakazalo za 7. jun saslušanje bivšeg policajca Milana Dumanovića povodom krivične prijave koju je protiv njega podnela Bezbednosno-informativna agencija (BIA) za krivično delo izazivanje panike i nereda zbog njegovih navoda iznetih u emisiji "Utisak nedelje" 18. aprila.

Poziv za saslušanje je upućen osumnjičenom, saopštila je portaprolka tužilaštva Maja Delić.

Krivčna prijava je podneta Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, jer je u toku emisije Dumanović u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na BIA, ponavljajući više puta rečenicu "novac od droge dele SNS i BIA" - saopšteno je iz BIA.

- Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti - navodi se u saopštenju BIA.

Uporedo sa ovom krivičnom prijavom BIA, i Bratislav Gašić, direktor BIA, podneo je lično krivičnu prijavu protiv Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

Protiv Dumanovića, kao i Mladena Trbovića se vodi sudski postupak zbog odavanja službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, jer je suđenje zatvoreno za javnost. Prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za "Al Džaziru Balkans" 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...