Najnovije vesti

IGOR SRBIN OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Proglašen krivim za ubistvo troje ljudi! Španci ga poredili sa Hanibalom
Foto: EPA-EFE/Antonio García

stigla ga kazna

IGOR SRBIN OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Proglašen krivim za ubistvo troje ljudi! Španci ga poredili sa Hanibalom

Crna Hronika
15:51h

Norbert Feher, poznatiji kao Igor Srbin i Igor Rus, osuđen je danas u Španiji na doživotnu robiju zbog trostrukog ubistva u toj zemlji.

Sud je dodatno dosudio po pet godina zatvora za tri krivična dela pljačke, za koje je Feher osuđen, a porodicama žrtava trebalo bi da isplati i odštetu veću od 3 miliona evra.

Igor Rus je prošle nedelje proglašen krivim za ubistva troje ljudi u decembru 2017. godine u pokrajini Aragon.

Suđenje ozloglašenom zločincu, koji je u Italiji i Španiji poznat kao Igor Rus, počelo je 12. aprila u španskom gradu Teruelu, a porota je donela presudu koja je punila naslovnice svih medija.

Igor Srbin
foto: printscreen YT

Tužioci su tražili doživotnu robiju za njega, a takva kazna je danas i izrečena.

Da podsetimo, Feher je imao niz lažnih identiteta. Predstavljao se kao bivši vojni specijalac ili špijun. Smatra se da je veoma opasan.

U zatvoru je napao dva čuvara oštrim predmetom. Tokom suđenja bio je u specijalnom “staklenom kavezu”, boksu od neprobojnog pleksiglasa.

On je imao i tri identiteta, srpski, hrvatski i italijanski, a španski i italijanski mediji navode da su poslednja dva lažna, te da se u Italiju preselio iz Subotice 2006. godine. Feher je posle optužnice za ubistva u Italiji, iz te zemlje pobegao u Španiju. Italija je od Španije tražila njegovo izručenje zbog ubistava, ali su španske vlasti odlučile da mu se sudi u toj zemlji za više zločina, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, kriminalno udruživanje.

(Kurir.rs/24sedam)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...