KOBNA DEČJA IGRA U NIŠU: Vatrogasci izvukli telo deteta (6) koje se utopilo u septičkoj jami
Foto: M.S.

da srce prepukne

KOBNA DEČJA IGRA U NIŠU: Vatrogasci izvukli telo deteta (6) koje se utopilo u septičkoj jami

Crna Hronika -

Stravična tragedija potresla je Niš, ali i celu Srbriju danas, oko 17.30 časova, kada se u naselju Karaula utopio šestogodišnji dečak, kada je upao u septičku jamu u vikendici.

Prema prvim informacijama, dečak je bio u društvu sa još nekoliko mališana kada su se, u igri udaljili iz vidokruga roditelja. Tada se i dogodila nečuvena tragedija da dečak upadne u septičku jamu i udavi se.

Po pričama meštana, dečak je sa roditeljima došao u Karaulu da proslave Vaskršnje praznike.

Na lice mesta su izašli policajci, Hitna pomoć i vatrogasci-spasioci koji su uspeli da izvuku telo nesrećnog mališana iz septičke jame, ali dete nije davalo znake života.

U toku je istraga o tome kako se ova užasna nesreća dogodila.

Nažalost, ovo nije jedina tragedija koja se dogodila u Srbiji u psolednjih mesec dana a u kojoj su dece žrtve utapanja.

Petogodišnji dečak utopio se 10. aprila u selu Velika Grabovnica kod Brusa. Tragedija se dogodila na porodičnom imanju kada je dečak, igrajući se kraj ribnjaka, upao u bazen i utopio se.

Strahinja Stepanov, Manđelos, jezero Vranjaš
foto: Kurir

Strahinja S. (10) stradao je 22. aprila u jezeru Vranjaš, kod sela Manđelos, ukada se u igri okliznuo i upao u vodu duboku oko pet metara. S njim je bio samo školski drug, koji je otrčao po pomoć, ali mališanu nije bilo spasa. Njegovo telo ronioci Žandarmerije izvukli su njegovo telo istog dana. Do tragedije je došlo kada je mališan, navodno, hteo da se slika za društvenu mrežu Titok.

Sa lepšim vremenom biće i sve više ljudi i dece na rekama i jezerima pa stručnjaci upozoravaju da treba posebno obratiti pažnju na mališane, jer su oni i najčešće žrtve utapanja.

"Mehanizam davljenja kod dece je potpuno drugačiji nego kod odraslih osoba. Dok se odrasle osobe bore za vazduh, deca potonu bez borbe, bez zvuka i komešanja. Zbog toga roditelji i odrasli, koji su u pratnji dece, moraju da ih gledaju bez prestanka, da ih ne ispuštaju iz vida ni na sekund", rekao je sagovornik Kurira, spasilac, koji je želeo da ostane anoniman.

Kurir.rs/M.Ž.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track