MALOLETNIK KOJI JE VOZIO AUTOMOBIL SMRTI IMA POZAMAŠAN DOSIJE: Novi detalji tragične smrti mladog boksera kod Majdanpeka
Foto: Suzana Božinović

istraga

MALOLETNIK KOJI JE VOZIO AUTOMOBIL SMRTI IMA POZAMAŠAN DOSIJE: Novi detalji tragične smrti mladog boksera kod Majdanpeka

Crna Hronika -

Policija u Majdanpeku podneće krivičnu prijavu protiv L. G. (17) zbog sumnje da je pod dejstvom narkotika i alkohola vozio automobil "pežo" koji je u ponedeljak uveče sleteo u jezero Veliki Zaton prilikom čega je nastradao mladi bokser Bogdan Ilić (19).

Najpre se verovalo da je "pežo" vozio Ilić, jer je pohađao auto-školu, ali je ustanovljeno da je kolima upravljao osumnjičeni maloletnik. Posle udesa je alkotestiran, a rađene su mu i druge analize i ustanovljeno je da je u krvi imao alkohol i narkotike.

- Mladić već ima dosije sa više krivičnih dela. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja - rekao je izvor iz istrage.

Podsetimo, tragedija se dogodila u ponedeljak oko 22 sata kod Majdanpeka kad su maloletni L. G. i V. Đ. (17) i nastradali Ilić, posle praznika koje su proveli zajedno, odlučili da uzmu automobil, koji je navodno u vlasništvu oca osumnjičenog, da se provozaju.

Najverovatnije usled neprilagođene brzine, automobil je sleteo preko litice u jezero Veliki Zaton, a tom prilikom je nastradao Ilić, koji je ostao zarobljen u vozilu.

Bogdan I., Majdanpek, Veliki Zaton
foto: Suzana Božinović

Dosadašnja istraga utvrdila je da je Bogdan Ilić bio na zadnjem sedištu.

- Obdukcija je potvrdila da se nesrećni mladić udavio. L. G. se izvukao iz kola, a izvučen je i V. Đ, koji je bio onesvešćen i plutao je. Inače, pukom srećom, iza njih se nalazio drugi automobil, te je vozač koji je video nesreću istrčao i pomogao mladićima da izađu iz vode dok je suvozač zvao policiju i lekare - podseća izvor iz istrage.

Bogdan Ilić, koji je bio bokserska nada u Majdanpeku, sahranjen je u rodnom mestu. Poslednjem oproštaju prisustvovao je veliki broj rođaka i prijatelja, a pre toga su zapaljene sveće na mestu na kome je nastradao.

(Kurir.rs/Suzana Božinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track