STAJAO JE NA PROZORU ZAPALJENE ZGRADE I MOLIO DA MU PRVO SPASU PSA: Detalji DRAME na trećem spratu u Novom Sadu
Foto: NSUživo printscreen

UŽAS

STAJAO JE NA PROZORU ZAPALJENE ZGRADE I MOLIO DA MU PRVO SPASU PSA: Detalji DRAME na trećem spratu u Novom Sadu

Crna Hronika -

NOVI SAD - Spasili mu čika vatrogasci. Vozili su mene i mamu kako su rekli u korpi. Nisam se uopšte uplašio, nego su mu rekli da sam ja junak - kaže trogodišnji dečak u prisustvu oca, koga su zajedno sa mamom spasili iz požara sa petog sprata, hrabri novosadski vatrogasci.

1 / 8 Foto: Kurir

Požar koji je izbio danas oko 11.12 časova u jednom stanu u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu, brzom akcijom vatrogasaca, ekipe Hitne pomoći i policije, spašene su 24 osobe. Služba hitne pomoći je, kako je za naš list rekao dr Zoran Krulj, portparol ove zdravstvene ustanobe, poziv primila u 11 sati i 21 minut, a na teren su izašle tri ergentne medicinske ekipe.

- Na licu mesta medicinske ekipe su posle zbrinjavanja na licu mesta uškarca starog 19 godina, ženu starosti 70 godina i ona je posle zbrinjavanja na licu mesta prevežena u institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, beba rođena 2020. godine se majkom posle zbrinjavanja prevežena u Dečju bolnicu radi dalje dijagnostike, devojčica stara devet godina je zbog opekotina zbrinuta takođe u Dečjoj bolnici, dok je žena starosti 68 godina takođe sa opekotinama prevežena na odeljenje hirurgiju u Klinički centar Vojvodine.

požar
foto: Slađana Stojanović

- Ženska osoba starosti 51 godinu je takođe zbrinuta na licu mesta i dobila je uput da se javi hirurgu u slučaju potrebe. Na licu mesta su pregledane četiri žene starosti 52,43, 69 i 89 godina, kao i muškarac star 51 godinu kaže dr Krulj. Vatra je buknula na prvom spratu pomenute zgrade i u trenutku izbijanja požara u njemu, kako saznajemo nije bilo nikoga. Gust crni dim je ubrzo ispunio čitavu zgradu, pa su vatrogasci evakuisale stanare.

Jedna od stanarki, Tatjana Cvetković, uznemirenim glasom kaže da je prizor bio zastrašujući i da u prvom trenutku nije znala odakle je vatra krenula.

požar
foto: Slađana Stojanović

- Dok sam se vraćala iz prodavnica i prilazila ulazu, videla sam gust dom, i na trećem spratu mladića koji je u ruci držao svog psa. Govorio je da ne može da izdrži više od gustog dima. Kroz prozor mi je bacio psa, kog sam uhvatila. I tada sam polomila levu ruku, ali sam spasila i psa, kojeg su odveli kod veterinara, a dečko je prevezen u bolnicu. Moj muž i dete su bili gore u stanu i njih su izveli vatrogasci, stavili su im maske. Strašno je bilo - priča sa gipsom na ruci Tatjana.

Šta je uzrok požara za sada nije poznato i istraga je u toku, a kako saznajemo, s obzirom da je u stanu prozor bio otvoren na kant ne isključuje se ni mogućnost da je neko kroz njega ubacio opušak od cigarete. Međutim, kako ističu stanari, komšije se uvek žale na muškarca u čijem stanu je izbio požar, je u njega dovlači "sve što stigne", pa se iz stana šire neprijatni mirisi.

požar, Novi Sad
foto: Kurir

-U stanu je držao lom mačaka i kerova. Godinama prijavljujeml inspekciji, ali ništa nije vredelo. Svašta je tu donosio. I neverujem da mu je neko ubacio bilo šta, nego je on zaboravio sigurno cigaru u tom svom rusvaju - kaže jedan od komšija, vidno potrešen.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track