Najnovije vesti

KRAGUJEVČANI SE OPRAŠTAJU OD TRAGIČNO NASTRADALE JOVANE: Srce plače, suze nam idu, bila si ponos ovog grada (FOTO)
Foto: Kurir/B.Đ., Instagram

tuga

KRAGUJEVČANI SE OPRAŠTAJU OD TRAGIČNO NASTRADALE JOVANE: Srce plače, suze nam idu, bila si ponos ovog grada (FOTO)

Crna Hronika
08:20h

Dvadesetogodišnja Kragujevčanka Jovana Đ. odlučila je da Đurđevdan provede sa prijateljima na Gružanskom jezeru. Njihov izlet pretvorio se u tragediju kada su pali sa daske na kojoj su se nalazili, a Jovana se utopila.

Ronioci Žandarmerije juče su pronašli njeno telo.

Jovana je bila volonter u nevladinoj organizaciji "Posle kiše". U okviru njihovog programa pomagala je pri resocijalizaciji i ostvarivanju prava bivših osuđenika.

Oni su se oprostili od nje putem svoje Fejsbuk stranice i istakli da je uvek bila spremna na to da pomogne i doprinese bezbednosti svog grada, kao i da je bila izuzetno društveno odgovorna i ponos celog grada.

- Veliko poštovanje za ovu devojčicu. Bila je naš volenter i uvek spremna da uz udruženje doprinese bezbednosti grada. Tolika odgovornost od jedne devojčice prema svom gradu je prevelika. Počivaj u miru, dobro dete. Mi ćemo uvek da te pamtimo. Video sam te pre neki dan, rekli su naš volonter, srce mi plače, suze nam idu. Ti si ponos svoga grada, ti si ponos Kragujevca - napisali su.

Podsećamo, Jovana je u četvrtak provodila dan sa prijataljima na Gružanskom jezeru. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje na kojoj je bio njen drug Nikola.

Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Iako se Nikola svim snagama trudio da je spasi jer nije bila dobar plivač, bilo je bezuspešno.

Dva dana se tragalo za njenim telom. Najpre su u potragu krenuli članovi ribočuvarske službe, da bi juče oko 12.30 ronioci žandarmerije njeno telo izvukli u blizini mesta na kom je nestala pod vodom.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja