ISPOVEST MAJKE SRPKINJE UBIJENE U BEČU: Zet hteo da mi ubije muža, pa presudio mojoj ćerki
Foto: EPA / Florian Wieser

horor u beču

ISPOVEST MAJKE SRPKINJE UBIJENE U BEČU: Zet hteo da mi ubije muža, pa presudio mojoj ćerki

Crna Hronika -

Srpkinja Marija M. (36), koju je krajem aprila u Beču brutalno ubio partner Albert L. (42), godinama je trpela njegovu torturu, ali je konačno odlučila da ga ostavi nakon što je pokušao da ubije njenog oca Borivoja, otkrila je u ispovesti za Krone Slobodanka M., majka ubijene devojke.

Da podsetimo, jeziv zločin dogodio se u Brigitenauu, 20. bečkom okurgu, kada je Albert L. u stanu izrešetao bivšu suprugu. Marija se nekako izvukla iz zgrade, a nekoliko sati kasnije umrla je u bolnici. Albert je uhapšen dok je na klupi pio votku.

Drama u stanu

- Dugo sam se bojala za Mariju. Ona je bila srećna, jer je uvek želela da vidi samo dobro, čak i u Albertu, koji joj je učinio toliko zla. Malo pre ubistva, ona ga je napustila, a Albert je znao da je ovog puta definitivno, jer Marija nije mogla da pređe preko onoga što je uradio njenom ocu - pokušao je da ga ubije polovinom aprila - rekla je Slobodanka M.

- Mi smo brinuli o njenoj deci, dok je ona kao medicinska sestra radila dvanaestočasovnu smenu. Albert je uleteo, napao nas, a deca su se uplašila i plakala, on je uvukao ćerku (13) u sobu i prsnuo biber-sprej. Moj muž mu je rekao da ode, ali je izvadio pištolj i opalio dva metka. Jedan je pogodio plafon, a drugi zamalo da pogodi Borivoja - izjavila je majka i dodala da su o svemu obavestili Mariju, ali da tada nisu prijavili bivšeg zeta.

Kako kažu, Albert je bio dobro poznat policiji.

- Kao maloletnik je imao prijave zbog nasilja i droge, pretio je mom mužu, meni, našim sinovima, Mariji, ako ga ostavi, govorio je da će nas pobiti. Bili smo zabrinuti za njenu bezbednost kad ga je ostavila. Ubeđivali smo je da se krije sa nama i decom, ali ona nije želela. Pričala je da joj Albert neće uraditi ništa jer imaju dvoje dece - rekla je majka.

Posle zločina, Slobodanka i Borivoje su otišli do zgrade gde je ćerka živela sa decom (13) i (2).

- Nismo mogli da je vidimo, sve je bilo ograđeno. Čuli smo da je unuka izašla u park, a da je unuk sedeo u kadi kad je Albert pucao. Do kraja sam verovala da će moje dete preživeti. Kad sam saznala da je umrla, srušila sam se. Od tada niti jedem, niti spavam, mogu samo da plačem. Kako da prebolim da Marija nije živa - pita se majka: - Moram biti jaka zbog unučića o kojima brinem, a koji su deo nje. Tešim se da ćemo jednog dana svi biti zajedno na nebu s Marijom.

Upoznali se kao deca

Marija je, inače, Alberta upoznala kad je imala osam godina, jer se družila sa njegovom sestrom. - Bile su nerazdvojne, a sa 20 godina se zaljubila u Alija. Bili smo protiv te veze jer je on bio nasilan, drogirao se, bavio kriminalom, sve suprotno od naše ćerke. Nije joj pomagao oko dece, bio je lenj, a ona je radila i brinula čak i o njegovoj bolesnoj baki. Stalno sam joj pričala da ga ostavi, ali ona je odbijala - kaže majka.

Davno se odselili iz Srbije

Završila medicinsku školu

Marijini roditelji davno su iz Srbije otišli u Austriju, gde je majka radila kao čistačica, a otac kao vozač osoba sa invaliditetom. - Marija je bila naša princeza, završila je za stomatološku sestru, a potom i za pedijatrijsku sestru. Odmalena je svima pomagala - priča majka.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto ilustracija EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track