01:31

POLICIJA UŠLA U KUĆU U SOPOTU I ODMAH PROVALILA ŠTEK: Iza lažnog čiviluka tajna prostorija, a u njoj ARSENAL, kamara para i droge

mup u akciji

POLICIJA PRETRESLA KUĆU U SOPOTU I ODMAH PROVALILA ŠTEK Iza lažnog čiviluka tajna prostorija a u njoj ARSENAL, kamara para i droge

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u opsežnoj akciji zaplenili su više od pet kilograma heroina i uhapsili L. B. (1989), N. L. (1988) i N. M. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

1 / 6 Foto: MUP Srbije

Policija je, u jednom ugostiteljskom objektu na Voždovcu, prilikom kontrole osumnjičenih ustanovila da je za L. B. raspisana međunarodna poternica. Daljim radom, a pregledom automobila „golf“, koji su koristili N. L. i N. M. pronađeno je oko 150 grama heroina i oko 300 grama smese za uvećanje mase narkotika.

Takođe, policija je u kući u okolini Sopota, u kojoj neprijavljeno borave N. M. i L. B., u zidu, u „šteku“ koji se elektronski otvara, pronašla oko pet kilograma heroina, oko 18 kilograma smese za uvećanje mase narkotika, dva revolvera, pištolj i škorpion sa prigušivačem, 10 kocki plastičnog eksploziva ukupne težine jedan kilogram, 126 komada municije različitog kalibra, tri prese, aparat za vakumiranje i veću količinu novca. Policija je zaplenila i dva automobila.

Protiv N. M. i L. B. biće podneta i krivična prijava kojom se terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni L. B. sproveden je na izdržavanje zatvorske kazne, dok je osumnjičenima N. L. i N. M. određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track