HOROR KOD RUME: Sveća izazvala požar, Ljubica (7) izgorela, ujak na rukama iznosio ostalu decu
Foto: Ana Paunković, Kurir

UŽAS

HOROR KOD RUME: Sveća izazvala požar, Ljubica (7) izgorela, ujak na rukama iznosio ostalu decu

Crna Hronika -

Ljubica Jovanović (7) poginula je u požaru u naselju Šašinci kod Rume, a njena majka Beba (28), sestre stare devet, pet i četiri godine teško su povređene, kad je u kupatilu pala sveća i zapalila im kuću, u kojoj inače nema struje.

Tragedija se dogodila juče u četiri sata ujutru, a nesrećnu decu iz požara je spasavao ujak Željko (17).

Drama u kući

- Moja sestra je s decom i bratom spavala u kući kad je izbio požar. Najverovatnije je krenuo iz kupatila i raširio se po kući. Beba je budila Željka i vikala da im gori kuća - priča Ljilja Jovanović, tetka devojčica, i dodaje:

SVEĆE NA MESTU GDE JE DETE STRADALO
SVEĆE NA MESTU GDE JE DETE STRADALOfoto: Ana Paunković

- Željko je izvukao tri sestričine koje su spavale u dnevnoj sobi, ali se Ljubica uplašila i pobegla u drugu sobu. Tu se onesvestila i on nije mogao od dima da dođe do nje. Posle je i tu prostoriju zahvatio požar.

Tetke Mirjana, Ljilja i Ljubica
Tetke Mirjana, Ljilja i Ljubicafoto: Ana Paunković

Kako kaže, vatrogasci su ugasili požar, a sestra i deca su prebačeni u bolnice.

- Kada je sve završeno, našli su Ljubicu, ležala je na podu. Sva je izgorela, a ja sam počela da vrištim i pala sam kad sam videla kako je pakuju u kesu i odnose - kaže Ljilja.

uništena kuća
uništena kućafoto: Ana Paunković

Beba i dve starije devojčice nalaze se u bolnici u Sremskoj Mitrovici, dok je treća u Tiršovoj.

Ujak Željko: Ščepao sam decu i bežao

Željko Jovanović (17) koji je spašavao decu kroz suze je opisao dramu u kući.

- Sestra je vrištala i zapomagala upomoć. Bio je dim svuda oko nas, požar je već zahvatio pola kuće. Sestra je razbila prozor i razvalila vrata, deca su vrištala. Bilo je jezivo... Ščepao sam decu i potrčao napolje, nisam video da Ljubica fali - rekao je uplakani Željko.

Isekli joj struju

- Devojčici je opečen stomak, a mojoj sestri ruka i lice. Ona ne zna da je Ljubica nastradala, misli da je izvučena. Sestre stalno pitaju gde je Ljubica, dozivaju je, pitaju se zašto nema njihove seke - kaze neutešna Ljilja. Ljubica i Mirjana, Bebine sestre i tetke devojčica, kažu da ona godinama živi sama s decom.

Beba Jovanović sa ćerkama
Beba Jovanović sa ćerkamafoto: Privatna Arhiva

- Muž ju je ostavio još dok je bila trudna, za decu ne pita i tvrdi da su dve devojčice njegove ćerke, a ove dve mlađe ne, iako on dolazi povremeno. Strašna tragedija nas je zadesila. Beba nije imala struju godinu dana, sedeli su uz sveću - pričaju njene sestre.

Treća tragedija baka Slavice

Ostala bez unuka i ćerke, sad i bez unuke

Na mesto tragedije došli su i rođaci devojčica iz inostranstva, ali i njihova baka Slavica. - Ovo mi je treća tragedija u životu. Prvo mi je izgorela ćerka, onda mi je petogodišnjeg unuka zgazio auto, a sada mi je poginula i Ljubica - priča uplakana baka.

Kako kažu, njih je u porodici devetoro braće i sestara.

- Željko je bio kod Bebe, spavao je tamo. Ni njemu sad nije dobro, nagutao se dima, mislimo da ćemo ga odvesti u bolnicu pošto ne može da se probudi - dodaju Ljubica i Mirjana.

baka Slavica
baka Slavicafoto: Ana Paunković

Kuća porodice Jovanović izgorela je u potpunosti. Ruševine obilaze njihovi rođaci. - U kući je još uvek telo mačke, koja je takođe stradala u požaru. Ne znamo šta ćemo sada, voleli bismo da neko pomogne Bebi da obnovi kuću - kažu rođaci.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Ana Paunković, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track