KO JE LAZAR ILIĆ, KOG CRNA GORA IZRUČUJE SRBIJI? Od krađe obuće i ubadanja čoveka zbog toaleta, do ubistva Šarca ZANIMLJIV DOSIJE
Foto: Profimedia, Privatna arhiva

uhapšen 22. januara u Budvi

KO JE LAZAR ILIĆ, KOG CRNA GORA IZRUČUJE SRBIJI? Od krađe obuće i ubadanja čoveka zbog toaleta, do ubistva Šarca ZANIMLJIV DOSIJE

Crna Hronika -

Kraljevčanin Lazar Ilić (24) biće izručen vlastima Srbije koje ga je potražuju zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine u Beogradu ubio Aleksandra Šarca, odlučio je Apelacioni sud Crne Gore.

Ilić je uhapšen 22. januara u Budvi zbog sumnje da je pripremao "likvidaciju bezbedonosno interesentne osobe iz te opštine", navodi RTCG.

Inače, ime Lazara Ilića pojavilo se u javnosti 20. oktobra prošle godine, kada je objavljeno da se sumnjiči za ubistvo Aleksandra Šarca u garaži Tržnog centra Ušće.

Ilić je, prema sumnjama beogradske policije, iz pištolja "bereta“, kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač, pucao na Šarca u garaži TC Ušće.

Prilikom bekstva, Ilić je pištolj bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Šarac je sa dva metka u glavi završio na aparatima, a 26. oktobra prošle godine je preminuo u beogradskom Urgentnom centru.

Od ranije poznat policiji

U debelom dosijeu osumnjičenog izdvajaju se krađe, teške krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih telesnih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila.

Osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju je kao maloletnik ljudima krao čak i obuću iz dvorišta, a jednom prilikom je izbo nožem čoveka u butinu zbog svađe oko toga ko će prvi da ide u toalet.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track