Najnovije vesti

ALEKSI (26) SE OD UDARCA IZLILA KRV U MOZAK: Imao samo 30 odsto šansi da preživi, Aleksinčani ogorčeni, traže da se otkrije istina
Foto: Privatna Arhiva

tragična proslava rođendana

ALEKSI (26) SE OD UDARCA IZLILA KRV U MOZAK: Imao samo 30 odsto šansi da preživi, Aleksinčani ogorčeni, traže da se otkrije istina

Crna Hronika
11:57h

Agonija porodice Alekse Stojmenovića (26) iz Aleksinca, koji je preminuo preksinoć usled tuče ispred kafane ne jenjava.

Njegovi prijatelji znatiželjni su da saznaju šta se zaista odigralo na rođendanu u restoranu te tragične noći.

- Saznao sam da su Aleksu i njegovog druga napali mladići od kojih većina još nije punoletna. Uglavnom su 2003. godište i jedan od njih je udario Aleksu koji je od siline udarca pao. Izlila mu se krv u mozak i imao je svega 30 odsto šansi da preživi - ispričao je jedan od Aleksinih prijatelja, ali je zamolio da ne bude imenovan.

Aleksa Stojmenović, Aleksinac, ubistvo
foto: Printscreen/Instagram

Na društvenoj mreži Instagram od Alekse se opraštaju drugovi i drugarice i poručuju da je ubijen.

- Umesto da se ugledaju na tebe, oni su udarili na tebe. Žalosno je u kakva čudovišta izrasta današnja omladina - napisala je jedna Andrijana na svom storiju.

Mnogo Aleksičana od trenutka Aleksine pogibije piše o lošim prilikama u gradu, čija posledica je i smrt uzornog mladića.

- Grad u kojem nestaneš za sekund. Grad koji danas ćuti i ne veruje - napisali su u Instagram objavi restorana u kojem se dogodila tragedija.

Aleksandar Stojimenovic, kafana u Nišu
foto: Privatna arhiva

Jedan od sagovornika kaže da su mladići koji su napali dobrog momka poznatog po blagoj naravi i ljubavi prema fudbalu, bili pod dejstvom alkohola, ali da su svi pred policijom negirali napad na Aleksu.

- Rekli su nam u policiji da istraga teče i da veruju da postoji smimak sa kamera koji će otkriti pravu istinu. Mi se uzdamo u to - kaže Aleksin drug iz fudbalskog kluba za koji su zajedno igrali.

Mnoštvo momaka i devojaka ogorčeni su što se kriju imena aktera tuče. A to je potvrdio i deda stradalog Alekse kod kojeg je živeo od razvoda roditelja.

- Aleksina baka i ja smo na izmaku snage jer smo izgubili unuka kakav se samo poželeti može. Bio je vredan, jak i zdrav. Svi se izvlače da nisu videli ništa, čak i Akeksini drugovi. Vade se da je bila noć i da se sve odigralo brzo - rekao je neutešni Aca Aranđelović.

(Kurir.rs/Republika, A.P.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja