OSUĐEN ZBOG NARKO-ROMANSE: Srpski IT stručnjak pao u Parizu s heroinom, namestila ga lepa Kenijka!
Foto: Profimedia / Alain JOCARD / AFP

naš državljanin robija u francuskoj

OSUĐEN ZBOG NARKO-ROMANSE: Srpski IT stručnjak pao u Parizu s heroinom, namestila ga lepa Kenijka!

Crna Hronika -

Srpski IT stručnjak (26) osuđen je u Francuskoj zbog šverca 4,5 kilograma heroina iz Kenije, kada se u rodnu zemlju vraćao iz Najrobija preko Pariza. Kako prenosi portal Aktu, Srbin iz okoline Beograda upoznao je preko Fejsbuka mladu Kenijku, u koju se posle razmenjivanja poruka zaljubio. Bili su u romansi na daljinu, a onda je on odlučio da se uputi u Keniju i upozna devojku početkom aprila.

Teška torba

- Mladić je u Keniji boravio dve nedelje, a u Srbiju je preko Pariza morao da se vrati jer je njegova majka srčani bolesnik i čekala ju je operacija. Navodno, Kenijka se ponudila da mu spakuje kofer, a pred polazak mu je rekla da se javi njenom bratu kada sleti na pariski aerodrom - pišu mediji.

Mladić je bio sumnjičav, ali, prema njegovim rečima, u koferu nije primetio ništa čudno. - Po dolasku na aerodrom, on je uhapšen, a kod njega je pronađeno 4,5 kilograma heroina - prenose mediji.

Suđenje mladiću održano je 21. aprila, a on je izneo odbranu i tvrdio da ne zna kako je droga završila kod njega. - Nisam primetio da je torba teža jer sam majci u Keniji kupio poklone - papuče i ogrtač - izjavio je Srbin, na šta je tužilac prokomentarisao da su "izgovori sve gori i gori".

Navodno, on se nije iznenadio što je trebalo da se javi devojčinom bratu po dolasku u Pariz, jer je već upoznao porodicu.

- U moje vreme porodica se upoznavala na ručku - rekao mu je sudija.

Posle hapšenja na aerodromu naš državljanin nije sreo svog šuraka. - Napravio sam veliku grešku s tim upoznavanjem preko društvenih mreža. Znam da sam osuđen na propast, zato imajte milosti. Nadam se da ćete imati razumevanja za moju situaciju, veoma sam zabrinut za majku, koja je ostala sama u Srbiji - poručio je mladić.

Osuđen na tri godine

Francuski sud osudio je mladića na tri godine zatvora, od kojih je jedna godina efektivnog, a dve godine uslovno, ali mu je i izrečena mera zabrane boravka na teritoriji Francuske 10 godina i novčana kazna od 67.410 evra. - Sud veruje da ste prevareni, ali heroin je smrtonosna i opasna droga, nije to marihuana. Zato smo vam izrekli ovu kaznu, ona nikako nije mogla biti manja - rekao je sudija Srbinu obrazlažući presudu.

Advokat odbrane

Moj klijent je prevaren

Advokat koji je branio Srbina pred sudom objasnio je da njegov klijent nije takozvana mula, već mladić s fakultetom koga u Srbiji čeka dobar posao. - "Mule" su ljudi koji su sami i stariji, a moj klijent je obrazovan mladić, diplomac koji može zaraditi i do 1.200 evra mesečno u zemlji u kojoj je prosečna zarada između 400 i 500 evra. On je prevaren i izigran, imao je dobru nameru, ne treba mu zameriti što je napravio glupost koja je u skladu s njegovim mladim godinama - poručio je advokat.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track