PALA SRPSKO-UKRAJINSKA BANDA U ŠPANIJI: Proizvodili marihuanu u luksuznim vilama, pa je slali za Istočnu Evropu!
Foto: MUP Španije

HAPŠENJE

PALA SRPSKO-UKRAJINSKA BANDA U ŠPANIJI: Proizvodili marihuanu u luksuznim vilama, pa je slali za Istočnu Evropu!

Crna Hronika -

Španska policija uhapsila je 11 članova srpsko-ukrajinske bande koja je u Malagi u luksuznim vilama proizvodila marihuanu, pa je transportovala u Istočnu Evropu, piše portal Axarquiaplus.

marihuana
foto: Policia nacional interior

Kako se navodi, ova grupa bila je povezana i tesno je sarađivala sa bandom koja je već pohapšena u februaru ove godine. Policijska akcija počela je krajem prošle godine, kada su agenti saznali da postoji grupa koja drogu prebacuje na istok. U prvom hapšenju lisice na ruke stavljene su albanskim državljanima, a zaplenjeno je 239 kilograma marihuane i 60 kilograma hašiša u kamionu za stoku koji je nameravao da započne putovanje iz Haena do Italije.

marihuana
foto: Policia nacional interior

- Devet osumnjičenih privedeno je u Malagi, a dvoje u Granadi. Oni se terete za šverc droge, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje dokumenata i krađu struje. Osmoro je zadržano u pritvoru, a policija je izvršila i sedam pretresa u stanovima i tri pretresa u luksuznim vilama koje su pretvorene u svojevrsne laboratorije gde je pronađeno 425 kilograma pupoljaka marihuane, 140 grama hašiša i 19.000 evra u gotovini - prenose mediji i dodaju da je od grupe oduzeto i 20 mobilnih telefona, takozvanih "specijala".

(Kurir.rs/ J. I./ Axarquiaplus Foto: MUP Španije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track