Najnovije vesti

MIROSLAVU ALEKSIĆU PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ 30 DANA: Učitelj glume iza rešetaka više od 4 meseca, sud dobio ispravljenu optužnicu
Foto: Dado Đilas

TERETI SE ZA NAPASTVOVANJE 7 DEVOJAKA

MIROSLAVU ALEKSIĆU PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ 30 DANA: Učitelj glume iza rešetaka više od 4 meseca, sud dobio ispravljenu optužnicu

Crna Hronika

Viši sud u Beogradu danas je za još 30 dana produžio pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću (68), optuženom za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Pritvor mu je produžilo krivično vanpretresno veće suda zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, rečeno je Tanjugu u sudu.

Na ovu odluku suda Aleksić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine.

Ranije danas Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu ispravljenu optužnicu koju je prvobitno podiglo je 21. aprila protiv njega zbog sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno sedam polaznica te škole.

Optužnicom od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, naštetu sedam devojaka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja