LAŽNI HIRURG IMA STAN U BEOGRADU NA VODI I MEČKU OD 30.000 €: Bahatio se prljavim parama od sakaćenja žena! Kopao i bazen
Foto: Printscreen

proverava se njegova imovina

LAŽNI HIRURG IMA STAN U BEOGRADU NA VODI I MEČKU OD 30.000 €: Bahatio se prljavim parama od sakaćenja žena! Kopao i bazen

Crna Hronika -

Ukoliko se utvrdi da je lažni hirurg, maser iz Batajnice Sava Knežević imovinu stekao na nelegalan način, biće optužen i za pranje novca.

Naime, Poreska uprava pri Ministarstvu finansija, paralelno sa policijom i tužilaštvom, proverava svu imovinu Save Kneževića za koju se pretpostavlja da je stekao poslednjih pet godina radeći na crno i izbegavajući d aplaća porez.

Stan od 270.000 evra

Sumnja se da je Knežević nelegalno kupio stan i garažu od 270.000 evra u ekskluzivnom naselju Beograd na vodi, kao i skupoceni automobil "mercedes" CLA klase koji košta 30.000 evra. Na listi za poresku proveru naći će se i vredna medicinska oprema kojom je sakatio žrtve.

Saslušanje, Prvo osnovno tužilaštvo, Sava Knežević, Danijela Knežević
foto: Ana Paunković

Sumnja se da je ovaj prevarant zaradio milione operišući pacijente "na crno". Prema svedočenju ošđtećenih pacijenata iz inostranstva, oni su mu preko "Vestern juniona" prebacivali novac za intervencije.

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu potvrđuju da će se proveravati i imovina Kneževića, nakon čega će biti pokrenut poseban postupak.

- Tužilaštvo će nakon svih prikupljenih dokaza naložiti i posebnu proveru imovine osumnjičenih stečenu bavljenjem ovim nelegalnim poslom, a sve u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču elementi i krivičnog dela pranja novca, nakon čega će tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu - rekli su oni.

Podsetimo, kako su komšije Save i njegove majke Danijele iz Batajnice rekle, oni se nisu izdvajali po nekom bogatstvu, međutim poslednjih godina...

- Imali su zemlju, ali ona je to rasprodavala. Ni njihova kuća nije nešto posebno, prizemna, ali kažu ljudi poslednjih godina su je unutra baš sredili, čak su i bazen počeli da rade iza kuće - objasnio je.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track