Najnovije vesti

VOZAČ IZ HOLANDIJE SE NIJE TRUDIO DA SAKRIJE ŠTA PREVOZI: Carinike iznenadio neobičan slučaj kad su otkrili čime je nafilovao auto
Foto: Carina Srbije

Slučaj je otkriven kada je prošle noći

VOZAČ IZ HOLANDIJE SE NIJE TRUDIO DA SAKRIJE ŠTA PREVOZI: Carinike iznenadio neobičan slučaj kad su otkrili čime je nafilovao auto

Crna Hronika

Carinici su na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, osujetili neobičan pokušaj krijumčarenja preko 67 kilograma droge, koja skoro da i nije bila sakrivena.

Slučaj je otkriven kada je prošle noći oko 1.20 časova za detaljan pregled izdvojen automobil "opel astra" holandskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 54-godišnji državljanin Holandije turskog porekla.

zaplena, droga
foto: Carina Srbije

Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje vozač automobila je rekao da nema ništa, sem ličnog prtljaga. Ubrzo je utvrđeno da to nije tačno, jer su već na samom početku kontrole, iza prednjih sedišta pronađene dve velike crne kese pune narkotika.

zaplena, droga
foto: Carina Srbije

U pomenutim kesama pronađene su tri manje kese pune tableta narandžaste i plave boje, sa utisnutim oznakama „LAV“ i „NASA“, kao i 10 valjkastih paketa presovane bele praškaste materije.

1 / 8 Foto: Carina Srbije

Daljom kontrolom je i u prtljažniku automobila, ispod tapacirunga prostora predviđenog za rezervni točak, pronađeno još 16 kesa identičnih narandžastih i plavih tableta. Analiza je pokazala da je reč o tabletama ekstazija, čija je ukupna količina preko 62 kilograma.

zaplena, droga
foto: Carina Srbije

Takođe je utvrđeno da je valjkasti paketi sadrže kokain, u ukupnoj količini od 5,3 kilograma. Policija i tužilaštvo preuzeli su drogu, automobil i vozača u dalju nadležnost. Кrijumčarenje narkotika ne jenjava bez obzira na okolnosti, o čemu svedoči i podatak da je 2020. godine uprkos pandemiji, carinska služba na granicama zaplenila preko 1,5 tone droge.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja