VIŠE TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Merima ni devojke koje su joj se javile nisu očevici u postupku koji je pokrenula Danijela Štajnfeld
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

slučaj lečić

VIŠE TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Merima ni devojke koje su joj se javile nisu očevici u postupku koji je pokrenula Danijela Štajnfeld

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu, koje vodi pretkrivični postupak protiv glumca Branislava Lečića po prijavi glumice Danijele Štajnfeld, u tom postupku neće proveravati navode koje je iznela Merima Isaković.

- Predkrivični postupak u vezi sa prijavom Danijele Štajnfeld je u toku. Takođe, napominjemo da će izjava Merime Isaković biti cenjena u smislu ocene karakteristika ličnosti Branislava Lečića u navedenom postupku. U predmetnom postupku neće se vršti provera njenih navoda, s obzirom da ni ona ni devojke koje su se njoj javile nisu očevici konkretnog događaja - izjavila je za Kurir portparolka Višeg tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević i dodala:

- Ukoliko se Merima Isaković ili bilo ko drugi obrati tužilaštvu, njihove izjave će biti cenjene u skladu sa zakonom.

Podsetimo, glumica Merima Isaković početkom aprila je u intervjuu optužila Lečića da je seksualno zlostavljao pre 43 godine, a dana je za "Nedeljnik" izjavila da su joj se nakon intervjua javile devojke, koje su ispričale da su imale slična iskustva i da su spremne da svedoče protiv njega.

(Kurir.rsIJ. S./foto Zorana Jevtić, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track