DOBROVOLJNO MI POKLONIO 2 STANA! Lažni pripadnik VBA šokirao na saslušanju zbog otimanja nekretnina penzioneru
Foto: Shutterstock

PREDSTAVIO SE KAO VUČIĆEV PRIJATELJ

DOBROVOLJNO MI POKLONIO 2 STANA! Lažni pripadnik VBA šokirao na saslušanju zbog otimanja nekretnina penzioneru

Crna Hronika -

Muškarac S. J. (46), koji je uhapšen zbog sumnje da je prevario penzionera J. G. (71), lažno se predstavljajući kao pripadnik Vojnobezbednosne agencije i prijatelj predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i na taj način mu oteo dva stana u Beogradu, negirao je juče krivicu na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako Kurir saznaje, S. J. je u tužilaštvu rekao da nije prevario J. G.

- Oštećeni mi je dobrovoljno poklonio oba stana - navodno je izjavio osumnjičeni, a nakon saslušanja tužilac je predložio da mu se odredi pritvor.

Traje tri godine

Kako se sumnja, S. J. je od aprila 2018. do aprila ove godine držao u zabludi oštećenog muškarca.

- Rekao mu je da radi u VBA i naveo ga da mu prepiše dva stana u Beogradu. Žrtvi je govorio da za potrebe predsednika Srbije treba da svoje nekretnine ustupi na korišćenje Vojnobezbednosnoj agenciji, a da će zauzvrat u Srbiji uživati specijalni status, kao i da će ga obezbeđivati odred vojne policije „Kobre“ - kaže naš izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, J. G. je jedan stan ugovorom o poklonu prepisao S. J. 2018. godine, a drugi stan 2020. godine.

- S. J. je prvi stan prodao trećem licu za 100.000 evra i tako stekao protivpravnu imovinsku korist, a u drugom stanu je navodno živeo do hapšenja - kaže izvor i dodaje da je žrtva nadležnima predala i poruke koje je na telefon tokom prethodne tri godine dobijala od osumnjičenog.

hapsenje
foto: Privatna arhiva

Slao mu i poruke

- Navodno, iz tih poruka je jasno da se S. J. lažno predstavljao kao pripadnik VBA, ali i prijatelj predsednika. Takođe, on je oštećenom dao i foto-kopiju dokumenta Ministarstva unutrašnjih poslova, naslovljenog na bivšeg ministra policije i sa potpisom „A. Vučić“ - kaže izvor i napominje da je ovaj dokument lažan.

Kako dodaje, osumnjičeni na saslušanju nije želeo da odgovara na pitanja o porukama i dokumentu sa potpisom predsednika.

Komšije:

Retko ga viđamo, ima više stanova

l Komšije J. G. kažu da ga retko viđaju, kao i da on ima još stanova u Beogradu.

- Ne znam šta se sa njim desilo, ali retko kad ga i viđam. Pa čak i tada slabo komunicira sa komšijama. U tom njegovom stanu neko živi, ali ne znam ko - rekla je jedna od stanarki zgrade.

Drugi komšija objašnjava da J. G. deluje neljubazno, da se nikome ne javlja i da ništa ne zna o njemu, osim da često ide u crkvu.

- Mislim da on ima više stanova, kao i lokal, i to sve ovde u blizini. Ne znam za tu prevaru, a iskreno, i sumnjam da bi nam i rekao. On slabo komunicira sa komšijama - rekao ljubazni gospodin.

Kurir.rs/J. S. - J. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track