VOZAČ AUDIJA SMRTI BIO POTPUNO ZDRAV U TRENUTKU TEŠKE NESREĆE: Ubio je Andreja (12) i Dejana (48), porodice i dalje očajne
Foto: M.S.

niš

VOZAČ AUDIJA SMRTI BIO POTPUNO ZDRAV U TRENUTKU TEŠKE NESREĆE: Ubio je Andreja (12) i Dejana (48), porodice i dalje očajne

Crna Hronika -

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda koji je svojim "Audijem quatro" 4. maja usmrtio Andreja Prenkljušaja (12) i Dejana Ilića (48) na Bulevaru Medijana u Nišu, psihofizički je bio sposoban da vozi automobil kada se dogodila saobraćajna nesreća, a što je zaključila komisija medicinskih veštaka, saznaje "Kurir" u Palati pravde u Nišu.

Ovu komisiju je činio tim lekara kao što su neuropsihijatar, psiholog i doktori sličnih specijalnosti.

To nam je neposredno potvrdio i advokat porodice žrtava, Bratislav Stojanović koji kaže da odbrana oštećenih neće imati primedbe na nalaz veštaka sudske medicine.

Audi, Audi smrti, Niš
foto: M.S.

- Mi nemamo primedbe jer nalaz inicira da okrivljeni nije imao zdravstvene smetnje pri vožnji u tom trenutku. Međutim, njegova odbrana ima primedbe i angažovan je stručni savetnik medicinske struke koji će to verovatno i izneti – rekao nam je Stojanović.

U tom nalazu ukratko stoji da je Stemenković bio pri čistoj svesti i zdravom razumu tako da postoji mogućnost da je bio odgovoran za saobraćajnu tragediju.

Audi, Audi smrti, Niš
foto: M.S.

Sve to je trebalo da se iznese na suđenju koje je zakazano za sutra, ali kako saznajemo, ročište je odloženo za 14. Juni u 9.00 časova.

Ova nesreća koja je unespokojila Niš zbila se u večernjim časovima kada je Nemanja vozio svoje dve petnestogodišnje drugarice iz grada preko Bulevara Medijna. Andrej je bio u Stop šopu da kupi punjač za baterije dok je Ilić šetao trotoarom sa prijateljem Draganom Ognjenovićem.

Stamenković je tada, nakon kružnog toka nagazio gas. Kolovoz je bio izuzetno klizav jer je ceo dan padala kiša pa i tada. On je sigurno vozio preko 100 kilometara na sat i auto je proklizao u stranu prema trotoaru. Vozilo je udario u ivičnjak tako da ga je to izdiglo.

Svedok Dragan Ognjenović je na suđenju rekao da je auto bukvalno leteo prema pešacima na trotoaru. Bočnim delom automobila je udario pešake, a dečaka je odbacio preko ograde vodovoda. Ovo zdravstveno veštačenje je bilo neophodno jer je okrivljeni u svojoj odbrani naveo da je u vreme tragedije, kada je skrenuo na bulevar imao neke šumove u ušima i da je imao nesvesticu. On je tada naveo da je bio još jedan automobil, paralelno s Audijem, koji je navodno hteo da ih udari, ali to u kasnijim navodima obeju strana više nije bilo spominjano. Nemanja se tada nije sećao ni marke ni boje tog drugog automobila.

Saobraćajni veštaci su utvrdili da je on vozio 133 kilometara na sat dok odbrana žrtava kaže da je posebnim veštačenjem, on išao 152 km/h. Nemanjina odbrana, odnosno angažovani savetnik je na prethodnom suđenju rekao da je vozio 108 km/h što je razljutilo porodice žrtava.

(Kurir.rs/M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track