Najnovije vesti

UHAPŠENA JOŠ JEDNA NADRILEKARKA: Pokušala da pređe granicu sa Hrvatskom, estetskim korekcijama unakazila 11 žena!
Foto: Profimedia

hapšenje

UHAPŠENA JOŠ JEDNA NADRILEKARKA: Pokušala da pređe granicu sa Hrvatskom, estetskim korekcijama unakazila 11 žena!

Crna Hronika
14:13h

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšena još jedna osumnjičena osoba za nadrilekarstvo, Olgica Markanović, koju je prijavilo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM".

Markanović se, za sada, sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštecenih koji su se javili policiji.

Tereti se za više krivičnih dela

Tereti se za krivicna dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i u roku od 48 časova će biti saslušana u tužilaštvu, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon prijava i provera u Ministarstvu zdravlja, izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oosoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Radila bez licence

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u Driničkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji ureduju obavljanje te vrste usluga.

Nakon saslušanja osumnjicene, a u zavisnosti od iznete odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se Markanovićevoj odredi pritvor.

Takođe, ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, naglašeno je iz tužilaštva.

Prošle sedmice uhašeni su Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track