UVAŽENA ŽALBA PLAĆENOG UBICE MARJANA VUJAČIĆA: Škaljarca osudili na 30 godina robije, a sad ga čeka novo suđenje
Foto: Privatna arhiva

apelacioni sud u nišu

UVAŽENA ŽALBA PLAĆENOG UBICE MARJANA VUJAČIĆA: Škaljarca osudili na 30 godina robije, a sad ga čeka novo suđenje

Crna Hronika -

Apleacioni sud u Nišu usvojio je žalbu odbrane Podgoričanina Marjana Vujačića, navodnog pripadnika "škaljarskog klana", i na taj način ukinuo presudu kojom je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, prenosi Dan.

Cvetanović je inače, rođeni brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul, koji je pravosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata jednog od najmoćnijih ljudi u srpskom podzemlju Luke Bojovića.

Saša Cvetanović, Pitbul, Nikola Bojović, Luka Bojović, Ratko Koljenšić, ubistvo
foto: Dragana Udovičić

Podsetimo, Vujačić je osuđen, jer je 27. septembra 2017. godine u Vranju, oko ponoći ubio Jugoslava Cvetanovića Jugeta. Vujačić je prema presudi prišao sa leđa Cvetanoviću i iz "škorpiona" u njega ispalio 14 projektila od kojih ga je 10 metaka pogodilo. Preminuo je na mestu ranjavanja.

Vujačićev advokat Ognjen Radić rekao je ranije da žalbom ističe da prvostepeni sud u fazi suđenja, kao ni tužilaštvo u Vranju nisu predložili niti izveli dokaz trasološkim veštačenjem, kao ni druga. Apelacionom sudu Nišu žalbom je predloženo da njeno usvajanje, kao i da Vujačića oslobodi ili da prvostepenu presudu ukine i vrati sudu na ponovni postupak. Inače, Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. u Novom Sadu zbog falsifikovanja isprava. Sa njim su uhapšene još dve službenice MUP-a, koje su za 1.500 evra izdala lažna dokumenta.

Policija ga je ubrzo povezala sa likvidacijom brata ubice Nikole Bojovića, Jugoslava Cvetanovića, a onda je klupko zločina počelo da se odmotava.

Ispostavilo se da je Vujačić odgovoran i za ubistvo kontroverznog vranjskog biznismena Gorana Tasića Gokčeta u glavnom gradu Holandije, sa likvidacijom Veska Kalezića, označenog kao bliski saradnik kavačkom klanu koga je sa više od 10 hitaca izrešetao 2018. u Podgorici, ali i egzekuciju 2019. Mila Ilića, bliskog saradnika pomenutog Kalezića.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track