Najnovije vesti

SRBIN U PARIZU DRŽAO MRTVU MAJKU U KOFERU 7 GODINA! Leš spakovao i ostavio u kupatilo kako bi nastavio da prima majčinu penziju
Foto: EPA

HOROR

SRBIN U PARIZU DRŽAO MRTVU MAJKU U KOFERU 7 GODINA! Leš spakovao i ostavio u kupatilo kako bi nastavio da prima majčinu penziju

Crna Hronika
18:33h

Saša P. (47) sakrio u kupatilo telo Zlate (75), koja je preminula još 2014, zbog njene penzije, koju je nastavio da prima

Srpski državljanin Saša P. (47) držao je sedam godina mrtvu majku Zlatu (75) u kupatilu u stanu u Parizu, a sve zarad njene penzije, koju je godinama primao! Nakon što je žena preminula od raka 2014. godine, Srbin ju je "spakovao" kao fetus i čuvao u koferu prekrivenom ceradom, prenosi Parizijen.

Kako navode francuski mediji, u utorak se Srbin sam prijavio policiji.

Sam se predao

- Srpski državljanin se sam predao policiji u utorak ujutru i do detalja ispričao svoj bizarni slučaj. Rekao je istražiteljima da je njegova majka preminula od raka 2014. i da se nije lečila od ove opake bolesti. Istakao je da je nesrećna žena umrla sama u stanu - prenose tamošnji mediji i dodaju:

- Nakon njegove ispovesti, policija je ušla u stan u 20. pariskom okrugu i šokirala se prizorom koji je zatekla. Zlatino telo pronađeno je u kupatilu, a njen sin se baš potrudio da zakamuflira nesrećnu ženu. Njeno telo namestio je u položaj fetusa i onako skupljeno stavio u kofer, koji je pokrio ceradom. Istražiteljima je navodno objasnio da se na ovaj morbidan čin odlučio radi finansijske koristi.

Saša na slobodi

Odgovaraće samo za uzimanje penzije

Francuska policija je pustila Sašu P. - Kako je utvrđeno istragom, njegova majka nije umrla nasilnom smrću. Zbog toga je on na slobodi, a moraće da vrati novac koji je godinama uzimao od njene penzije - pišu francuski mediji.

- Policiji je ispričao da je beživotno telo svoje majke prekriveno ceradom prvo sakrio u ormar nakon njene smrti, kao i da je pomoću pene pokrivao miris raspadanja. Priznao je da nije proglasio smrt majke i da je zadržao leš zbog penzije koju je nesrećna žena primala - prenose mediji.

Sličan slučaj i u Beogradu

Betonirao majku

Sličan, šokantan slučaj dogodio se nedavno i u Srbiji. Slobodan Perišić (55) zakopao je telo svoje nepokretne majke Stevane (83) u njihovoj garaži u oktobru 2019. u beogradskom elitnom naselju Dedinje, kako bi posle njene smrti nastavio da prima staričinu deviznu penziju od 1.700 evra. Perišić je, podsetimo, nesrećnu staricu prvo držao u krevetu, pa u kadi, da bi je na kraju zakopao u rupu u garaži u dvorištu kuće. Njega je bivša supruga prijavila policiji. - Kad je preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana leš je počeo da zaudara, pa je mrtvu majku prebacio u kadu. Svakog dana je dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, ni to nije uspelo, jer je telo počelo da se raspada i da smrdi sve jače - objasnio je ranije Kurirov sagovornik i dodao: - Tada je odlučio da zakopa majčin leš u garaži. Majku je sa sve čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom.

Komšije šokirane

Komšije ove srpske porodice u Parizu rekle su za Parizijen da su Sašu pitale gde mu je majka. - Zlatu dugo nismo videli pa smo ga pitali za njen nestanak, a on nam je rekao da se "vratila u Srbiju, kako bi proživela poslednje godine starosti u domovini" - prenose oni. Srbin je u utorak uhapšen, ali je pušten nakon obdukcije, koja je utvrdila da je njegova majka umrla prirodnom smrću. - Navodno je odlučio da tek sad progovori pošto nije znao šta će s koferom u kom mu je mrtva majka jer je dobio obaveštenje da mora da napusti stan - kaže izvor i dodaje: - Srbin verovatno nije imao više pravo na korišćenje stana i zato je odlučio da okonča situaciju u kojoj je godinama živeo.

Kurir.rs/ Branka Travica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track