Najnovije vesti

KUPI DIPLOMU DA SE ZAŠTITIŠ, ŠTA TE BRIGA: Ovo je nadrilekarka savetovala klijentkinju kojoj je držala obuku i uzela 650 evra
Foto: Instagram Printscreen

užas

KUPI DIPLOMU DA SE ZAŠTITIŠ, ŠTA TE BRIGA: Ovo je nadrilekarka savetovala klijentkinju kojoj je držala obuku i uzela 650 evra

Crna Hronika

Olgica Markanović (31) vlasnica "medicinsko-estetskog centra Tayas" u Beogradu, koja je uhapšena zbog sumnje da je u svojim salonima unakazila 11 osoba i počinila krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo, nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, jednoj svojoj klijentkinji je rekla da "kupi diplomu medicinske škole" ako hoće da se "zaštiti" dok radi intervencije za koje nema dozvolu!

Uhapšena "barbi doktorka" nije varala samo svoje pacijente, već i klijente koji su joj plaćali na stotine evra da bi im držala lažne edukacije. Tako je E. T., klijentkinju iz Bosne i Hercegovine koja je krajem januara prošle godine krenula kod nje na edukaciju za tehniku uvećanja usana poznatu kao "russian lips", prvo prevarila, a potom i izvređala.

Olgica Markanović, nadrilekarka
foto: Printscreen/Instagram

Kako kaže E. T. za Olgičinu obuku saznala je preko stranice na Instagramu koju je pratilo 20.000 ljudi. Recenzije su je ubedile da je u pitanju ozbiljan edukacijski centar i tako se odlučila da uplati obuku, ne sluteći šta će se sve kasnije dogoditi.

- Spremala sam se da pokrenem vlastiti biznis i htela sam da naučim tehniku ubrizgavanje hijalurona u usne zvanu "russian lips". Pošto sam dugo želela da naučim to radim raspitivala sam se i saznala od par ljudi da tu tehniku ne može da radi kozmetičar već da morate biti medicinar. Pozvala sam njihov broj i javila mi se asistentica Olgice Markanović. Prvo što sam pitala, da ne bi bilo problema je, "da li ja mogu da polažem uopšte tu edukaciju pošto nisam medicinski radnik". Rekle su mi da mogu, a cena je bila 650 evra - priča E. T.

Kako kaže, za cenu su se dogovorile preko poruka na Viberu. Tako su utvrdile i termin početka obuke i lokaciju salona.

- Otišla sam u Kuoresku ulicu u Banja Luci. U prizemlju zgrade vrata mi je otvorila upravo Olgica. Prvi dan je obuka trajala sat i po vremena. Došao je model, kom je naplatila materijal koji je ubrizgavala. Meni je pokazala kako se to radi. Napravila sam jedan ubod iglom, ona je sve završila i rekla mi da dođem ponovo sutra i da će tada biti više modela i više praktičnog rada - priča E. T.

Nakon toga je otišla kući za Zenicu, pa se sutradan ponovo vratila u Banjaluku. Međutim, nijednog modela nije bilo.

- Rekla mi je da je "iskrsao neki problem" i da modeli neće doći. Ponovo smo sat i po vremena pričale o tretmanu. Uzela mi je 650 evra i rekla "dođi za 10 dana da napravimo pravi radni dan da samostalno primiš klijente". Rekla mi je i da kod kuće pripremim formular za klijente koji će potpisati da taj tretman rade na sopstvenu odgovornost - prepričava E. T. profesionalnost obuke kod "barbi doktorke".

Kako kaže, E. T. je tada ponovo potegla pitanje o tome što nije završila medicinu i da li je uopšte u redu i sme li ona da radi takvu tehniku na klijentima.

- Rekla mi je: "ne bi trebalo da imaš nikakav problem. Ja više volim vas koji niste medicinari jer bolje naučite. Medicinari se prave pametni, a ako želiš skroz da se zaštitiš kupi medicinsku školu, šta te briga". To mi je bilo i čudno i neprofesionalno, ali nisam obratila pažnju i otišla sam kuči - prepričava prevarena žena.

Svega desetak dana kasnije mediji su počeli da pišu o prevari Olgice Markanović i unakaženim klijentima, a E. T. je počela još da se raspituje o naučenom tretmanu od prijatelja koji rade kao medicinski radnici u inostranstvu.

- Pričala sam sa drugaricama iz nemačke koje rade isti posao i tada su mi rekle da ja kao kozmetičar ne mogu da radim s iglom i da sam prevarena. Rekla sam Olgici da nisam zadovoljna pruženom edukacijom i da mi je sertifikat nevažeći, a ona me je izbrisala sa svih društvenih mreža i slala mi poruke koje su ukazivale na to da sam prevarena. Pokušala sam da vratim svoj novac nazad, ali beuspešno - kaže očajna žena.

Na jednu od poruka koje je E. T. poslala Olgici u kojoj joj je objasnila da želi da vrati sertifikat jer je nevažeći i da želi svoj novac nazad, Olgica Markanović joj je poslala uvredljivu poruku:

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"Ja znam da ti nisi imala jezik prethodnik mesec dva toliko"

Ona dodaja da su joj poruke slale čak i Markanovićkine kolege i u njima joj pretili da će je prijaviti za uznemiravanje i ubeđivali su je da je ona rekla da će kupiti medicinsku školu.

- Zaboravili su na dve činjenice - da bez dokumenata o medicinskoj školi ne smeju nikome da izdaju sertifikat sa svojim pečatom, a drugo da ja sve svoje edukacije snimam diktafonom da preslušam posle sve, jer tako bolje naučim. Slike poruka gde se dogovaramo oko cene sam sačuvala na vreme, jer je Olgica posle sve obrisala što upućuje na potvrdu prevare - zaključuje E. T.

(Kurir.rs/Blic,M.K.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track