Najnovije vesti

TURCI POKUŠALI DA PROŠVERCUJU VELIKU KOLIČINU NOVCA NA GRADINI: Sin sakrio novac u torbici, a majka (60) u DONJEM VEŠU (FOTO)
Foto: Uprava carina

carina

TURCI POKUŠALI DA PROŠVERCUJU VELIKU KOLIČINU NOVCA NA GRADINI: Sin sakrio novac u torbici, a majka (60) u DONJEM VEŠU (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su danas na izlazu graničnog prelaza Gradina u saradnji sa policijom zaplenili 53.500 evra koje su pokušali da prokrijumčare majka i sin iz Austrije.

Prekršaj je otkriven kad je na red za kontrolu pristigao "folksvagen amarok" austrijskih registarskih oznaka, kojim su majka i sin, austrijski državljani turske nacionalnosti, putovali ka svojoj matičnoj zemlji.

Upitani da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 7.000 evra.

zaplena novca, Gradina
foto: Uprava carina

Međutim, najpre je u ličnoj torbici sina (33) pronađeno 23.500 evra, a potom i u postavi ranca njegove majke (60) bilo otkriveno još 20.000. Carinici su najpre napipali svežanj novčanica ispod postave na dnu njenog ranca, nakon čega ga je putnica sama izvadila, pošto je prethodno rašila postavu u koju je zašila novac.

To ni približno nije bilo sve. Ličnim pretresom je kod majke u donjem vešu pronađeno još 30.000 evra i to u brushalteru čije su obe korpice bile napunjene sa po 10.000 evra, ali i u neobičnom pojasu napravljenom od unihop čarape koja je bila ispunjena sa 10.000 evra i zakačena za dugme od pantalona.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track