MODNI KREATOR SE POTRESAO ZBOG PRESUDE, MISLI DA JE NAMEŠTALJKA: Kostić napastvovao maloletnika, tražio mu da se maze i udario ga!
Foto: Sonja Spasić

PRESUDA

MODNI KREATOR SE POTRESAO ZBOG PRESUDE, MISLI DA JE NAMEŠTALJKA: Kostić napastvovao maloletnika, tražio mu da se maze i udario ga!

Crna Hronika -

Modni kreator Darko Kostić juče je pred Trećim osnovnim sudom prvostepeno osuđen na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim L. J., kao i zbog posedovanja za lične potrebe leka "rivotril".

Kamagra

On je presudom, kako saznajemo, oslobođen za polno uznemiravanje Š. B. i za omogućavanje uživanja narkotika.

- Kostić bi, po presudi, trebalo da kaznu kućnog zatvora izdržava u svom stanu - rekao je izvor.

Advokat Dimitrije Ilić, koji zastupa Kostića, rekao je da se njegov klijent potresao zbog presude.

Kostić sa advokatom
Kostić sa advokatomfoto: Sonja Spasić

- Darko je zatečen, smatra da je ovo plod nameštaljke ljudi koji su želeli da steknu slavu preko njega, a to je rekao i pred sudom - rekao je Ilić za Kurir.

Da podsetimo, Kostić je uhapšen u junu 2018. godine nakon što ga je L. J. prijavio da ga je napao.

- Dečak je ispričao da se s modnim kreatorom upoznao preko Fejsbuka, te da mu je Kostić rekao da je lep i zgodan i predložio mu da dođe u njegov studio da se fotografiše - rekao je tada naš izvor: -

Mladić, koji je tada imao 15 godina, pristao je, a dizajner ga je u studiju ponudio pićem u koje je navodno sipao "kamagru". Mladić nije znao šta je prašak, pa mu je kreator rekao da je to prašak za mišiće, kako bi bili napumpaniji i lepše izgledali na fotografijama. Međutim, dečak je osetio erekciju, pa je otišao iz stana, a kreatoru je pisao da treba da mu plati slikanje.

Saslušani svedoci

Navodno, L. J. se vratio u stan, a onda su se sukobili.

- On je ispričao da mu je Kostić tražio da se maze i da ga je udarao i pocepao mu majicu. Mladić je pobegao iz stana, a potom sve prijavio policiji.

Advokat najavio žalbu

Ova presuda ne može da opstane

Kako je najavio advokat Dimitrije Ilić, koji zastupa Kostića, oni će se žaliti na presudu.

- Smatramo da ovakva odluka ne može da opstane, imajući u vidu sve što smo tokom postupka videli i čuli. Nadamo se da će biti oslobođen po žalbi - rekao je advokat.

Tokom suđenja ispitan je i portir Zoran Milenković, koji je ispričao da je L. J. došao kao gost kod kreatora, te da je on čuo kada je zvao Kostića, koji mu je kazao da se popne u zgradu.

- Posle četrdesetak minuta, u trenutku kada sam predavao smenu drugom kolegi, taj dečak je jurio niz stepenice tvrdeći da je napadnut. Bio je uzrujan i uznemiren, video sam da mu je majica pocepana i da mu je pokidana dugmad. Meni i kolegi je rekao da ga je kreator napao i pokušao da ga siluje.

Polno uznemiravanje i droga

Mladić slagao za Kostića

Kostić je oslobođen za polno uznemiravanje Š. B. i omogućavanje konzumiranja narkotika, a mladić koji ga je prijavio na sudu je promenio iskaz, iako je tokom istrage rekao da je kod kreatora bio kako bi nabavio narkotike, a da ga je Darko tada uhvatio za polni organ i predložio da imaju seks.

- Slagao sam da me je Darko Kostić seksualno uznemiravao i da smo se zajedno drogirali. To sam uradio da bih imao alibi, jer sam mu ukrao telefon. Ne želim ni da ga gonim, ni da odgovaram na bilo kakva pitanja - rekao je Š. B. pred sudom.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja