01:34

DARKO OBRADOVIĆ U PULSU SRBIJE O HAPŠENJU INSPEKTORA SBPOK

PULS SRBIJE

DARKO OBRADOVIĆ U PULSU SRBIJE O HAPŠENJU INSPEKTORA SBPOK-A: Odaju uglavnom operativne podatke, ko su svedoci policiji

Crna Hronika -

Povodom hapšenja inspektora SBPOK-a za krvne i seksualne delikte Božidala Stolića, Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, govorio je u Pulsu Srbije.

- Ovakve akcije jačaju poverenje građana prema našim institucijama, a akcije policije su svakodnevne - naveo je Obradović i objasnio kakvi su to podaci koje neko iz ovakvih instutucijama može odati kriminalnom klanu:

Puls Srbije, Darko Obradović
foto: Printscreen/Kurir TV

- To su uglavnom operativni podati o tome kako napreduje istraga, koji dokazi su prikupljeni, ko su svedoci, ko su saradnici policiji - naveo je sagovornik.

Oprativci znaju da sistem pušta informacije, kriminalni klan nema sposobnost da ofanzivno naruši zaštitu podataka, to mora biti neko iznutra ko odaje ključne informacije, rekao je Obradović.

Puls Srbije, Darko Obradović
foto: Printscreen/Kurir TV

- Ovako jedan klan ne može da raste bez ljudi u sistema bezbednosti. Nije opasan samo što neko neko ko nam truje decu na ulici, ili nabija reket već kada se to radi na neko višem nivou. Jer kada se pojedinici iz bezbednosnih struktura predaju u korupciju tog sekunda sistem više ne radi. Tada počinju svi da se pitaju kako je moguće da neko sa stotinama krivičnih prijava ne može da završi u zatvoru - naveo je Obradović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:53

DARKO TRIFUNOVIĆ O HAPŠENJU INSPEKTORA SBPOK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja