TRAGEDIJA U NEMAČKOJ: Poginuo radnik iz Sjenice u stravičnoj nesreći! Drugi muškarac iz Tutina teško povređen
Foto: EPA / Clemens Bilan

strašno

TRAGEDIJA U NEMAČKOJ: Poginuo radnik iz Sjenice u stravičnoj nesreći! Drugi muškarac iz Tutina teško povređen

Crna Hronika

Građevinski radnik Ismir Bektašević (30) iz Sjenice, izgubio je život u tragičnoj nesreći koja se desila u subotu u Esebecku u Nemačkoj, kada je došlo do pada građevinske dizalice na kuću u izgradnji, dok je drugi mušarac iz Tutina teško povređen i bore mu se za život, javljaju nemački mediji.

Dizalica, koja je imala čeličnu mrežu na kuki za polaganje, pala je na gradilište i na put. Građevinski radnik koji je stajao u zgradi smrtno je stradao. Još jedan radnik je tom prilikom bio zarobljen i teško povređen, dok se treći radnik izvukao fizički nepovređen, ali je u teškom šoku.

Još nema zvaničnih podataka o uzroku nesreće. Takođe, nije sigurno je li vetar, a bilo je jakih udara u subotu, igrao ulogu i uzrokovao prevrtanje dizalice. Put u Esebecku je u subotu ceo dan bio zatvoren.

Kako prenosi hne.de, specijalistička kompanija došla je sa autodizalicom i spasilačkom grupom kako bi spasila stradalog mladića iz kuće na koju se obrušio kran.

Policija, zaposlenici trgovinske inspekcije i brojni vatrogasci, bolničari i doktori hitne službe bili su na licu mesta. Istraga je u toku.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja