NASTAVAK SUĐENJA VOZAČU AUDIJA SMRTI KOJI JE UBIO 2 PEŠAKA: Doveden u sud sa lisicama na nogama, danas svedoče veštaci VIDEO
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić, Instagram

na Bulevaru Medijana u Nišu

NASTAVAK SUĐENJA VOZAČU AUDIJA SMRTI KOJI JE UBIO 2 PEŠAKA: Doveden u sud sa lisicama na nogama, danas svedoče veštaci VIDEO

Crna Hronika -

Na današnjem ročištu na suđenju Nemanji Stamenkoviću (20) koji je svojim audijem 4. januara usmrtio Andreja Prenkljušaja (12) i Dejana Ilića (48) na Bulevaru Medijana u Nišu, trebalo bi da svedoče veštaci medicinske struke o psihofizičkom stanju vozača u vreme tragedije.

00:15

Vozač Audija smrti Nemanja Stamenković doveden u sud s lisicama na nogama

Oni bi trebali da obrazlože svoj stav o izveštaju koji su dostavili sudu.

Stamenković je sa lisicama na rukama i nogama danas stigao u sud pod policijskom pratnjom.

Suština tog izveštaja je da je on bio zdrav u trenutku nesreće.

Predsednik komisije veštaka iz Sudske medicine, Radovan Karadžić rekao je danas na sudu da Stamenković nije imao fiziološke ili neurološke tegobe u vreme nesreće, a kako je ovaj mladi Beograđanin ranije naveo.

- Bio sam prisutan tokom pregleda okrivljenog. Nad njim je urađen detaljan pregled, a onda su se tražiili dodatni nalazi. Urađen je kolor dopler, magnetna rezonanca i EEG. Nalazi nemaju pokazatelje koji su mogli da utiču na zdravstvrno stanje okrivljenog u vreme nesreće - rekao je doktor Karadžić.

Stamenković je ranije tvrdio da ga je hvatala nesvestica. On je te noći nešto pre 22 sata vozio dve petnaestogogišnje devojčice na zadnjem sedištu od tržnog centra Stop šop prema naselju Durlan.

Na Bulevaru Medijana vozio je sigurno više od 100 kilometara na sat, a onda mu je auto proklizao bočnim delom kojim je pokosio žrtve.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja