POTRESNA ISPOVEST MAJKE DEČAKA (10) KOJI SE UTOPIO U BAZENU U ODŽACIMA: Umesto rođendana, spremam mu sahranu!
Foto: Nikola Anđić

tuga

POTRESNA ISPOVEST MAJKE DEČAKA (10) KOJI SE UTOPIO U BAZENU U ODŽACIMA: Umesto rođendana, spremam mu sahranu!

Crna Hronika -

Porodica dečak B. P. (10), koji se utopio u nedelju na gradskom bazenu u Odžacima, neutešna je i pokušava da shvati kako je moguće da su izgubili svog jedinca.

Kako se sumnja, nesrećni dečak se utopio, jer ga je tokom igre drug gurnuo u vodu, a zatim se uplašio i pobegao. Pretpostavlja se da je B. P. sat vremena bio pod vodom, sve dok nije pronađen oko 22 sata.

Dečakova majka A. P. za Kurir kaže da je potpuno skrhana i da ne bi nikom poželela da osete ovu bol. Ona je potvrdila da im je rečeno da je B. P. neko gurnuo u vodu.

Roditelji, Odžaci, Darko Palenkaš, Anica Palenkaš, roditelji dečaka
foto: Nikola Anđić

- Umesto da sinu pravimo rođendan, spremamo mu sahranu. Ne mogu da verujem da niko od čuvara nije bio tu da vidi šta se događa. Da je neko čuvao bazen, moj sin bi sada trčkarao po dvorištu - rekla je majka kroz plač.

Podsetimo, za tragediju se saznalo jer je otac dečaka u nedelju prijavio policiji njegov nestanak. Odmah je počela potraga i telo je posle pola sata nađeno na dnu bazena. Prvo se mislilo da se sam utopio, međutim, ubrzo je otkriveno da nije bio sam na kupalištu, već s mlađim dečakom. Veruje se da su se oni u igri gurkali oko bazena, te da je drug gurnuo B. P. u vodu. Noćni čuvar, koji je gluvonem, navodno je u tom trenutku bio u toaletu. Policija je uzela snimke s kamera, a Više javno tužilaštvo iz Sombora vodi istragu. Maloletnik nije krivično odgovoran, a u slučaj su uključeni Centar za socijalni rad i psiholog.

(Kurir.rs - B. T. - Foto: Nikola Anđić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja