VOĐI ŠKALJARSKOG KLANA SUDIĆE SE U PODGORICI: Jovan Vukotić optužen za utaju poreza od 22.800 evra
Foto: Printscreen/ Instagram

suđenje

VOĐI ŠKALJARSKOG KLANA SUDIĆE SE U PODGORICI: Jovan Vukotić optužen za utaju poreza od 22.800 evra

Crna Hronika -

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv navodnog vođe škaljarskog klana, Jovana Vukotić, zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose!

Kotoranin, protiv kog je crnogorsko tužilaštvo obustavilo postupak zbog nekoliko pokušaja ubistva, uključujući i supruge Radoja Zvicera, tereti se da 2014. nije prijavio prodaju robe u vrednosti od 142.800 evra, čime je utajnio porez u iznosu od 22.800 evra.

Kako prenosi Dan, on je kao izvršni direktor preduzeća V2 d.o.o Podgorica, u nameri da izbegne plaćanje poreza izvršio prodaju garderobe preduzeću V2 Multi brend d.o.o Podgorica i taj promet nije evidentiran u poslovnim knjigama.

Jovan Vukotić, Hapšenje
foto: Printscreen/ Instagram, Printscreen/Kurir TV

- Ta imovina nije prikazana u predlogu Privrednom sudu za pokretanje stečajnog postupka nad preduzećem V2, koji je otvoren u maju iste godine.Takode, Vukotić ovaj promet nije prijavio Poreskoj upravi, iako je bio obavezan da to učini, čime je izbegao plaćanje poreza u iznosu od 22.800 evra - navodno piše u optužnici.

Vukotić je o ovom krivičnom delu saslušan zamolnim putem, dok je boravio u zatvoru u Beogradu zbog falsifikovanja dokumenata. Prema nezvaničnim informacijama, on se tada branio ćutanjem.

(Kurir.rs/ J. S./foto Privatna arhiva, Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track