Najnovije vesti

01:07

POGLEDAJTE KAKO JE PALA TROJKA U RESAVICI

krivične prijave

POGLEDAJTE KAKO JE PAO FINANSIJER VUKA JEREMIĆA: Još 2 uhapšena, osumnjičeni da su oštetili rudnik Resavica za 40 miliona dinara

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su Marka Vukovića, Vladimira Perovića i Zorana Vučkovića, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja, saznaje Kurir nezvanično.

Hapšenje, Resavice
foto: MUP Printscreen

Oni se sumnjiče da su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetili Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara.

1 / 9 Foto: MUP Printscreen

Marko Vuković (37) je odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja "Resavica", Vladimir Perović (37) odgovorno lice preduzeća "Rembas trans" DOO Resavica, dok je Zoran Vučković (52) odgovorno lice "Imperia kompani A3 plus" DOO iz Beograda tereti se za krivično delo pranje novca.

Inače, Zoran Vučković je član Narodne stranke Vuka Jeremić, bio je finansijer Jeremića i njegove stranke na poslednjim izborima, a vodio je i kampanju. Država se bori protiv kriminala i nema zaštićenih, bez obzira u kojoj stranci pripadaju.

Hapšenje, Resavice
foto: MUP Printscreen

Osumnjičenima je određeno zadržavanje 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja