OVO JE VLASNIK AZILA UHAPŠEN ZBOG MUČENJA ŽIVOTINJA Komšije otkrivaju detalje: Držao 24 psa u stanu, SVE JE SMRDELO (FOTO)
Foto: Kurir/B.Đ.

RADNICI GA BRANE

OVO JE VLASNIK AZILA UHAPŠEN ZBOG MUČENJA ŽIVOTINJA Komšije otkrivaju detalje: Držao 24 psa u stanu, SVE JE SMRDELO (FOTO)

Crna Hronika

Vlasnik azila za pse "Vučjak" iz Čumića kod Kragujevca, Dejan Gačić, uhapšen je pod sumnjom da je ubijao i zlostavljao životinje, saopštila je policija. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a tim povodom se oglasio i ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin.

"U Srbiji nikakvo nasilje ne može da bude nekažnjeno, ni prema ljudima, ni prema životinjama i svaki nasilnik biće kažnjen i sklonjen sa naših ulica. Ni jedna životinja ne zaslužuje da se ljudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek će činiti sve da ovakve neljude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlji", izjavio je ministar Vulin.

Kragujevac, Čumić, Dejan Gačić, azil za pse, Vučjak
foto: Kurir/B.Đ.

Azil u Čumića nalazi se na privatnom posedu uhapšenog Dejana Gačića i trenutno je tamo zbrinuto preko hiljadu pasa. Prihvata lutalice i napuštene pse. Gačić je uhapšen u ranim jutarnjim satima, a pored toga su privedeni i svi radnici koji su se našli na poslu u tom trenutku. Oni su kasnije pušteni na slobodu, kažu za Kurir iz azila.

Kragujevac, Čumić, Dejan Gačić, azil za pse, Vučjak
foto: Kurir/B.Đ.

"Sve je namešteno i montirano. Ovde psi nikad nisu mučeni, a upravo su pripadnici unutrašnjih poslova ugrozili život i zdravlje životinja kada su priveli sve radnike. Po prvi put su životinje ostale same. Sumnjamo da nas je prijavio i sve montirao bivši radnik koji nam je tražio novac i nekoliko plata unapred, a to nema nigde", tvrdi za Kurir Tatjana Milošević iz azila "Vučjak".

Istraga je u toku. Komunalna inspekcija proverava azil, a kako saznajemo od izvora iz istrage već su mnogi psi pronađeni u teškom stanju i nadležni će najverovatnije preuzeti sve životinje, za koje će se delom pobrinuti grad Kragujevac, dok će ostale biti raspodeljene drugim azilima po čitavoj Srbiji.

Kragujevac, Čumić, Dejan Gačić, azil za pse, Vučjak
foto: Kurir/B.Đ.

Kako saznajemo, uhapšeni je od ranije poznat policiji kao sakupljač životinja, još pre nego što je otvorio azil u Čumiću.

"Pre deset godina smo se jedva izborili. U svom stanu u našoj zgradi je držao čak 24 psa. To je strašno smrdelo i mi ostali stanari nismo mogli da funkcionišemo. Zvali smo policiju, ali kad god treba da dođu, Dejan negde skloni kučiće. Dugo smo se borili da taj ludak rasformira azil koji je pravio ni manje ni više nego u stanu", objasnio je jedan komšija.

Azil broji oko 1.200 pasa, a nadležni utvrđuju da li je i na koji način Dejan Gačić ubijao i mučio životinje. U ovom slučaju, državne institucije intenzivno sarađuju i sprovode istragu.

Kurir.rs/B.Đ.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja