KURIR TELEVIZIJA

ZEMUNCI KUVALI GULAŠ OD SVOJIH ŽRTAVA! Forenzičar u programu UŽIVO ŠOKIRAO izjavom, pa uporedio metode likvidacija sa Belivukovim

Crna Hronika -

Časlav Ristić penzionisani forenzičar gostovao je u emisiji "Redakcija" na Kurir televiziji gde je govorio o metodama ubijanja Zemusnkog klana i klana Veljka Belivuka.

- Sličnosti ne postoje. Devedesetih, to prvo nisu bili klanovi, to su bili žestoki momci sa ulice. Oni su imali određeni kodeks ponašanja, cenili su jedni druge, nije bilo tako brutalno, kao danas. Devedesetih, kada su počele te likvidacije oni su ubijali na dva načina. Prvi su bile sačekuše, sa tim da što manje ljudi strada u blizini. Drugi način je bio "prati i ubij", pratili su automobil, obično van naseljenog mesta i tu su likvidirali svoje žrtve - navodi Časlav.

forenzičar, Časlav Ristić
foto: Kurir televizija

Kako kaže tragovi zločina skrivali su se spaljivanjem oružja i automobila.

- Brutalnost počinje posle 2000. godine sa Zemunskim klanom. I to sa podmlatkom. To su bili klinci koji su prodavali drogu, pa su otimali i maltretirali, tukli i vezivali... Ali ta brutalnost nije kao ova danas. Isto su radili brutalnosti, čak iz španskih medija saznajemo da su pravili gulaš od mesa, ali Zemunski klan je bio ubedljivo najjači, nije imao konkurenciju, te nije bilo ni mnogo razloga za brutalnošću - kaže i dodaje da kada je u pitanju klan pod vođstvom Belivuka , gde je postojala borba sa ostalim klanovima za prevlat, tu su se razne brutalnosti događale.

- Otimali su, na prevaru vodili su članove u tu kuću u Ritopeku i tu ih ubijali najbrutalnije moguće.

forenzičar, Časlav Ristić
foto: Kurir televizija

On je naveo da savršen zločin ne postoji, te da iako se kriminalci trude da ostave što manje tragova, oni moraju da postoje.

- U principu, ne postoji savršen zločin, kriminalci se trude da ostave što manje dokaza, ali tragovi moraju da postoje. Ne postoji savršen zločin, postoji samo loše odrađen uviđaj. Mi imamo savršene forenzičare - kaže Časlav.

Na osnovu drugih tragova i svedočenja bilo je u praksi i da se sudilo za takva dela gde telo nikad nije pronađeno rekao je.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:25

Izgoreo autobus na Zvezdari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track