TRAGEDIJA NA RZAVU IZNAD ARILJA: Dečak (15) se utopio par dana pred maturu, ceo kraj ga žali i oplakuje
Foto: Zorana Jevtić

sa par drugara bio na neuređenoj plaži

TRAGEDIJA NA RZAVU IZNAD ARILJA: Dečak (15) se utopio par dana pred maturu, ceo kraj ga žali i oplakuje

Crna Hronika -

Teška tragedija u ponedeljak popodne na Rzavu, na mestu zvanom Uski vir, par kilometara uzvodno od centra Arilja, kada se utopio dečak N. N. (15) iz naselja Virovo, potresla je čitav ariljski kraj.

Dečak je sa par drugara u ponedeljak popodne stigao na reku na neuređenu plažu na kojoj je u tom trenutku bilo još kupača.

- U jednom trenutku dečak je samo nestao po vodom. Njegovi drugari, još neki kupači skočili su u vodu, počela je grozničava potraga po viru dubokom nekoliko metara, uspeli su da pronađu dečaka, izvukli su ga iz vode, neko je odmah pozvao hitnu pomoć, lekari su pokušali reanimaciju, na nesreću, nisu mogli ništa da učine - kaže naš izvor iz Arilja.

Dečak koji je u ponedeljak stradao na Rzav završio je osmi razred, ovih dana trebalo je da maturira.

-Umesto da ga roditelji spremaju za maturu, za radost, za upis u srednju školu, spremaju sahranu - kaže jedan od komšija porodice.

Utapanje 15-godiišnjeg dečaka nije jedini takav slučaj na Rzavu na toku kroz ariljski kraj.

- Retko koja godina prođe da neko ne strada. Radi se uglavnom o neuređenim kupalištima, plažama bez spasilaca, bez kontrole, na tim mestima su virovi duboki i po nekoliko metara, kakav je i Uski vir. Pamtim da se na jednom od tih virova, pre par decenija utopio momak koji je važio za jednog od najboljih plivača u Arilju. Voda Rzava na tom delu je hladna, deca, odrasli, stignu po vrućini, skoče onako zagrejani u vodu, dožive šok i, eto nesreće - kaže Ariljac koji dobro poznaje taj deo Rzava.

Čitavo Virovo, Arilje, oplakuju i žale stradalog dečaka. Komšije pričaju o detetu punom života, lepo vaspitanom dečaku koji se spremao za srednju školu, za život.

Pre tri godine, nedaleko od mesta na kome je u ponedeljak popodne stradao dečak N. N. utopio se petogodišnji B. K. iz naselja iznad reke i to pred očima svog pestogodišnjeg brata i jednog rođaka koji je bio sa dečacima kraj reke. Dečak se igrao na obali, u jednom trenuku krenuo je ka vodi, ne obazirući se na povike rođaka da stane. Koji sekund kasnije, dete se najverovatnije okliznulo, upalo u vodu, svi pokušaji rođaka da ga izvuku iz nabujale reke nisu uspeli.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja