Najnovije vesti

TRAŽE IZUZEĆE SUDIJE I PREDSEDNIKA SUDA! Odložen nastavak petorici osumnjičenih za otmicu Cvijetića
Foto: Kurir/S.S.

zbog moguće pristrasnosti

TRAŽE IZUZEĆE SUDIJE I PREDSEDNIKA SUDA! Odložen nastavak petorici osumnjičenih za otmicu Cvijetića

Crna Hronika
14:35h

U Višem sudu u Novom Sadu, danas je odložen nastavak suđenja petorici optuženih za otmicu Gorana Cvijetića (42) iz Budisave. Branioci optuženih Gorana Kovačevića (45) zvanog Goranac, Dalibora Bogdanovića (42) Boće, Vladice Rakića (38), Nenada Stevića (41) i Božidara Bosnića (53) tražili su izuzeće predsednika krivičnog veća, sudije Srđana Savića i predsednika Višeg suda u Novom Sadu.

"Razlog za traženje izuzeća je taj što je u ovom predmetu predsednik veća Savić, ujedno je i predsednik veća i u onom drugom predmetu gde je oštećeni Goran Cvijetić okrivljeni i on je njega u tom predmetu praktično oslobodio od optužbe, a mi smo kao odbrana tražili da se ti dokazali iz tog predmeta dostave u ovaj predmet naš, što je sudija odbio. A u tom postupku gde je isto bio predsednik veća sigurno je te dokaze video. Mi ne možemo da znamo sadržinu tih dokaza, pa samim tim postoji sumnja u njegovu eventualnu pristrasnost, jer te dokaze nije pribavio uopšte i sigurno kao čovek ne može da se podeli na dva dela i zanemariti dokaze koje je video iz tog predmeta", kaže advokat Goran Karadarević, inače branilac Dalibora Bogdanovića Boće.

Na početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu za otmicu Cvijetića, petorica optuženih su izjavila da se ne osećaju krivim, tvrdeći da su Cvijetićevo građansko hapšenje, 22. maja 2017. izveli - kako bi ga predali policiji. Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017.

Goran Cvijetić
foto: Kurir/S.S.

Osuđen, pa oslobođen

Gorana Cvijetića, navodnu žrtvu otmice, predsednik veća Srđan Savuć, novembra 2018. godine osudio ga je na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca (58) . On je osuđen i za podmetanje eksploziva pod službeni automobil Tomislava Bokana, lidera Pokreta "Dinara-Drina-Dunav".

Međutim, u ponovljenom postupku kod istog sudije u Višem sudu u Novom Sadu, Goran Cvijetić (45) iz Budisave, u maju ove godine, oslobođen je optužbe da je 9. maja 2012. godine u Novom Sadu pokušao da ubije Nebojšu Tubića Žapca (57), koji je sa poznanicima sedeo u bašti picerije "Aleksandar".

Saopštenje Višeg suda u Novom Sadu

Oglasio se Viši sud u Novom Sadu povodom povodom suđenja Goranu Kovačeviću i drugima koji glavni pretres je bio 24.06.2021. godine.

- Nisu tačni navodi u novinarskom tekstu da je Goran Cvjetić, sudija Srđan Savić osudio na 18 godina zatvora, a da je posle toga doneo oslobađajuću presudu.

Naime, Gorana Cvjetića veće kojim je predsedavao drugi sudija Višeg suda u Novom Sadu osudio na 18 godina zatvora za tri krivična dela, koja presuda je bila delimično ukinuta od strane Apelacionog suda u Novom Sadu.

Apelacioni sud u Novom Sadu ga je za dva krivična dela osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina (za teško delo protiv opšte sigurnosti i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija), a za treće krivično delo za koje se tereti, teško ubistvo u pokušaju, vraćeno je Višem sudu u Novom Sadu na ponovno suđenje, pa je za krivično delo teško ubisto u pokušaju, veće kojim je predsedavao sudija Srđan Savić donelo oslobađajuću presudu za Cvjetića - saopšteno je iz Višeg suda u Novom Sadu.

S. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track