ČETVORO DECE OSTALO BEZ OČEVA, SUPRUGE BEZ MUŽEVA, MAJKE BEZ SINOVA: To je sve jedna velika tragedija, porodice utučene
Foto: D.D.I - M. S., Privatna arhiva

velika tuga

ČETVORO DECE OSTALO BEZ OČEVA, SUPRUGE BEZ MUŽEVA, MAJKE BEZ SINOVA: To je sve jedna velika tragedija, porodice utučene

Crna Hronika -

Četvoro dece je ostalo bez dvojice očeva u saobraćajnoj tragediji koja se dogodila u ponedeljak u Nemačkoj kada je četvorica Aleksinčana poginulo na licu mesta.

Tuga se ne može meriti na podeoke tako da se teško može reći u kojoj porodici veća bol vlada.

Beba i devojčica izgubile su oca, Miloša Utkovića (32).

Prema rečima njegove majke Biljane koja plače dok priča, Miloš i nije mnogo hteo da ide u Nemačku. Trebalo je da ostane dvadesetak dana, da pomogne ocu koji je već tamo.

- Šta da vam kažem, teško je. Dva deteta su ostala bez oca, supruga bez muža, ja bez sina. Mlađa ćera od godinu i po dana to nije u stanju da sada razume, a starija još ne zna. Kontaktirala sam psihologa da vidimo kako da se ponašamo, šta da uradimo.. Vodimo je kod prijatelja. Užasno nam je - rekla nam je Biljana Utković.

Možda još teža situacija je porodici Srđana Asanovića (42) čija ćerka s majkom živi u Nemačkoj.

udes, Nemačka, Srbi
foto: nemačka policija

- To je sve jedna velika tragedija. Moj prijatelj, moj brat Srđan dugo nije video ćerku Amelu i baš se radovao što će da je vidi, a koliko znam i ona je bila presrećna. Žarko je želela da vidi oca posle dužeg vremena. I kako sad, posle tolike tragedije može da se oseća nego pretužno - objašnjava nam njegov prijatelj Kristijan Duraković koji nam napominje da Srđan ima i sina iz prvog braka koji živi u jednoj banji i kome svakako nije lako što je izgubio oca.

Nikolu Stankovića (31) i Milana Lepojevića (27) koji su takođe bili u BMW 520 karavan je tek čekao život.

Obojica su hteli brak, porodicu, ali to nisu dočekali. I danas posle tri dana pogibije, Nikolina majka preživljava najveću majčinsku bol. Niko od gradskih zvaničnika ni jednoj porodici nije bio da izjavi saučešće.

poginuli, Nemačka
foto: Privatna Arhiva

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 9.30 u ponedeljak na auto banu u Nemačkoj i to po rečima, Miljka, oca Milana Lepojevića na desetak kilometara od odredišta gde su krenuli. Vest je prostrujala kroz Aleksinac, ali su svi bili u neverici da se dogodila takva tragedije.

U Srbiji niko ne zna kako se dogodila nesreća, ali ni nemački mediji posle dva dana od izveštavanja ne objašnjavaju uzrok kobnog udesa, mada je to porodicama mala uteha.

Auto je bio u sporoj koloni zbog zastoja, a onda je BMW krenuo brže i zakucao se s četvoricom Aleksinčana u šleper s prikolicom. Vozač slepera, Mađar, nije imao teže povrede, a četiri kovčega su pripremljena za put u Srbiju.

Na žalost u opštini Aleksinac niko sa sigurnošću ne može da kaže kako će tela biti dopremljena do Aleksinca. U sredu je rečeno da je sakupljen novac da se tela dopreme u Srbiju. Niko u opštini ne može da potvrdi da li će se proglasiti dan žalosti, a sobzirom na to da se za ovo mesto dogodila neizmerna tragedija.

(Kurir.rs/M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track