PRELA PREUZIMA BELIVUKOVE PRINCIPE Vođa navijača odslužio kaznu za ubistvo Tatona i odmah se SASTAO S NAVIJAČIMA!
Foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić

NOVA NEVOLJA

PRELA PREUZIMA BELIVUKOVE PRINCIPE Vođa navijača odslužio kaznu za ubistvo Tatona i odmah se SASTAO S NAVIJAČIMA!

Crna Hronika -

Vođa navijača odslužio kaznu za ubistvo Brisa Tatona i sastao se s navijačima kojima je upravljao uhapšeni Velja Nevolja, ekskluzivno saznaje Kurir

Đorđe Prelić, jedan od vođa Partizanovih navijača, izašao je iz zatvora pošto je odslužio kaznu na koju je bio osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, navijača francuskog FK Tuluz 2009. u Beogradu, ekskluzivno saznaje Kurir!

Naš dobro obavešteni izvor kaže da ne samo da se Prelić vratio slobodnom životu već se vratio i tribini i navijačkim poslovima, a navodno će upravo on preuzeti vođstvo nad frakcijom navijačke grupe Principi, kojom je do hapšenja 4. februara upravljao Veljko Belivuk!

Đorđe Prelić
foto: Privatna Arhiva

Postaje naslednik

- Prelić je po izlasku iz zatvora navodno bio na sastanku s Belivukovim navijačima koji su na slobodi. Na tom sastanku dogovoreno je da on preuzme Principe i praktično postane naslednik Velje Nevolje na tribini - kaže naš izvor upoznat sa prilikama među navijačima.

Veljko Belivuk, Velja nevolja
foto: MUP Srbije, Zorana Jevtić

On objašnjava da se od Belivukovog hapšenja postavljalo pitanje ko će ga naslediti na stadionu.

Ubistvo francuskog navijača

Kazna sa 35 godina smanjena na 10

l Prvom presudom Đorđe Prelić je 2011, dok je bio u bekstvu, bio osuđen na 35 godina zatvora kao organizator nereda navijača u kojima je ubijen Bris Taton, ali je tu kaznu umanjio Apelacioni sud i pravosnažno ga osudio na 15 godina. Nakon Prelićevog hapšenja u Španiji i izručenja Srbiji 2014, Viši sud mu je odobrio ponavljanje suđenja i osudio ga na 12 godina, a Apelacioni sud je preinačio tu odluku i konačno ga osudio na 10 godina. - Osuđen je za teško ubistvo kao jedan od organizatora nereda koji su doveli do masovne tuče navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz. Tokom ponovljenog suđenja, negirao je bilo kakvu vezu sa Tatonovom smrću, tvrdeći da nije učestvovao u tuči - podseća izvor.

Bris Taton
foto: Profimedia

- Izgleda da je sada postignut dogovor i da su Principi nakon pet meseci pronašli novog vođu. Navodno, u opticaju su bile i vođe drugih frakcija, između ostalih i Damjan Šobić i Miloš Radisavljević Kimi, ali izgleda da je izbor pao na Prelića - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je on već dobio novi nadimak - Prele Nevolja.

- Đorđe se navodno nametnuo kao neko ko će uspeti da ujedini tribinu i pomiri zavađene frakcije Grobara. Međutim, ima i onih koji ne veruju u to - kaže izvor i dodaje da o susretu Prelića i navijača Principa svedoči zajednička fotografija. Ono što je začudilo, ali i razljutilo jedan deo Partizanovih navijača, jeste to što je Prelićeva navijačka grupa navodno proterana sa tribine otkako je Veljko Belivuk zavladao jugom, kao i to što je Prelić bio kum Ljubomiru Markoviću Kići, ubijenom 2019. u Beogradu.

Čitulja za Kiću

Najbolji čovek ovo nije zaslužio

l Ljubomir Marković Kića bio je jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz zajedno s Đorđem Prelićem. - Ovakav scenario nisam zamišljao ni u najgorim noćnim morama. Najbolji čovek na svetu ovako nešto nije zaslužio. Ti si moj saputnik, saborac, drug, brat i kum, i to mi ne mogu oduzeti kukavice iz šumice. Volim te do smrti i nazad i tako sve ukrug - pisalo je u čitulji u novinama, potpisanoj sa „tvoj kum Đorđe Prelić“, nakon ubistva Markovića u oktobru 2019.

Ljubomir Marković Kića
foto: Privatna Arhiva, Kurir

Sukob platio glavom

- Iako nije dokazano, spekulisalo se da je Kića ubijen zbog sukoba s Principima. Navodno, Kića je po izlasku iz zatvora, u kom je bio takođe zbog ubistva Brisa Tatona, nameravao da s grupom navijača osnuje novu frakciju, što se Principima nije svidelo - objašnjava naš izvor: - Navijači koji poštuju lik i delo likvidiranog Kiće prozvali su Prelića „izdajnikom“ i „Judom“. Oni smatraju da Marković nije zaslužio da njegov nekadašnji saborac i kum sada šuruje s Principima.

Podsetimo, Veljko Belivuk uhapšen je pre pet meseci zbog sumnje da je pod okriljem navijače grupe Principi stvorio kriminalnu organizaciju koja se sumnjiči za najteža krivična dela. Grupa se zasad tereti za tri otmice i ubistva, a istražitelji prikupljaju dokaze za još nekoliko brutalnih zločina.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto:privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track