KRAĆA OPTUŽNICA MIKE ALEKSIĆA: Sud utvrdio da nema dovoljno jakih dokaza da je Milena silovana na frižideru
Foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

odbrana najavila žačbu apelacionom sudu

KRAĆA OPTUŽNICA MIKE ALEKSIĆA: Sud utvrdio da nema dovoljno jakih dokaza da je Milena silovana na frižideru

Crna Hronika -

Optužnica protiv vlasnika studija glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića (69), koju je Viši sud u Beogradu potvrdio pre nekoliko dana, "tanja" je u odnosu na prethodne dve koje su vraćene tužilaštvu na ispravku.

Naime, Aleksiću se sada na teret sada stavljaju jedno silovanje i jedna nedozvoljena polna radnja manje.

- Posle okončane istrage, sud je utvrdio da nema dovoljno jakih dokaza da je glumica Milena Radulović, koja je prva prijavila svog tadašnjeg učitelja glume, silovana na frižideru u Aleksićevoj kancelariji, pre svega zbog gabarita samog uređaja, ali i jer na toj prostoriji nema vrata, tako da nije bilo moguće da se to dogodi, a da neko ne vidi, s obzirom na to da nikada nisu bili sami u studiju "Stvar srca" - kaže izvor blizak odbrani okrivljenog.

- Odustalo se i od jednog krivičnog dela nedozvoljena polna radnja prema jednoj bivšoj učenici.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Dado Đilas

Bez obzira na "ublažavanje" optužnice, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu ostalo je na stanovištu da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbi, odnosno da je silovao i seksualno zlostavljao neke učenice kojima je predavao. Aleksiću se, najnovijom optužnicom, na teret stavljaju dva krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanje u produženom trajanju, jedno produženo krivično delo nedozvoljena polna radnja i četiri krivična dela nedozvoljena polna radnja, na štetu ukupno sedam devojaka.

Prema nezvaničnim saznanjima, u odnosu na Milenu Radulović ostale su optužbe za jedno silovanje i jedno silovanje u produženom trajanju.

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana po prijemu rešenja.

Istraga protiv Aleksića, koji je uhapšen 16. januara, sprovedena je zbog 19 krivičnih dela za koja ga je prijavilo devet polaznica škole glume od 2008. do 2010. godine, ali je optužen za devet.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track