Najnovije vesti

NASTAVLJENO SUĐENJE KATARINI REBRAČI: Optužena za zloupotrebu sredstava iz Fonda za prevenciju raka dojke
Foto: ATA images

viši sud u beogradu

NASTAVLJENO SUĐENJE KATARINI REBRAČI: Optužena za zloupotrebu sredstava iz Fonda za prevenciju raka dojke

Crna Hronika
16:38h

U Višem sudu Beogradu danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Katarini Rebrači i njenim saradnicama, povodom optužbi za zloupotrebu sredstava iz Fonda za prevenciju raka dojke.

Suđenje Rebrači i ostalima je u septembru 2020. godine krenulo ispočetka, uvodim izlaganjima tužilaštva i odbrane, kada su se izjasnile da nisu krive.

Na današnjem suđenju, kako je potvrđeno, optužene su završile izlaganje svoje odbrane, a sledeće, suđenju kojeje zakazano za 18. oktobar trebalo bi da počne dokazni postupak.

Rebrači i njenim saradnicama suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je naložio se otklone sve bitne povrede krivičnog postupka i nelogičnosti iz ukinute presude, kojom su je Rebrača i njene saradnice bile osuđene na po godinu dana zatvora.

Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22.5 miliona dinara.

U tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz Agencije "Mima art" i Sladana Mironija iz Agencije "Top image", kojima će se suđenje takođe ponoviti.

Rebrača je, kako se sumnja, sa računa Fonda vršila plaćanje avio karata, hotela "Hyatt", telefonskih računa ...

Sredstva su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Optužene se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postupak protiv njih je pokrenut u aprilu 2010. godine hapšenjem Rebrače, koja je u pritvoru bila do oktobra te godine, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Fond je osnovala u maju 2006. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track