ŠOK! PLAĆENI UBICA ČABA DER OTKRIO: Pripadnik ZEMUNSKOG KLANA, Ninoslav Konstantinović je ŽIV, hteo da me ubije!
Foto: Kurir

PISMO IZ MAĐARSKE

ŠOK! PLAĆENI UBICA ČABA DER OTKRIO: Pripadnik ZEMUNSKOG KLANA, Ninoslav Konstantinović je ŽIV, hteo da me ubije!

Crna Hronika -

"Nasmejani ubica" otkrio je da je u iznajmljenom stanu u Mađarskoj pokušao da ga likvidira odbegli pripadnik zemunskog klana, za koga se godinama verovalo da je ubijen i zakopan u blizini auto-puta Beograd-Zagreb

"Nasmejani ubica" Čaba Der, koji u zatvoru u Mađarskoj služi doživotnu kaznu zatvora zbog dva ubistva, u pismu koje je pokušao da preko advokata dostavi Višem sudu u Beogradu otkrio je, između ostalog, da je u Budimpešti, u iznajmljenom stanu u kom je živeo, pokušao da ga ubije poslednji odbegli pripadnik zemunskog klana Ninoslav Konstantinović, o čijoj se sudbini ništa ne zna već 18 godina!

U pismu Čaba Der navodi i da je njegovu likvidaciju organizovao jedan od vođa škaljarskog klana Alan Kožar, koji je pre godinu dana ubijen na Krfu.

Čaba Der
foto: Kurir

Otimali se za pištolj

Podsetimo, Konstantinović je pobegao iz Srbije posle atentata na premijera Zorana Đinđića, a pojedini pripadnici te kriminalne grupe istražiteljima su ispričali da je on ubijen i zakopan još 2003. u blizini auto-puta Beograd-Zagreb.

Neke od lokacija navodno su prekopavane, ali njegovo telo nikad nije pronađeno. "Nasmejani ubica" je u svom pismu bacio novu sumnju da je zloglasni "zemunac" i dalje živ jer iako ne navodi kad se napad dogodio, poznato je da je on iz zatvora, u kom je služio kaznu za ubistvo Branislava Jelačića, izašao tek 2017. i da je samo dve godine bio na slobodi.

- U Budimpešti, u iznajmljenom stanu sam zahvaljujući sreći ostao živ. Napad sam prijavio mađarskoj policiji. Ali u prijavi sam prećutao da sam prepoznao direktnog izvršioca. Egzekutor koji je upao u moj stan na sebi je imao kačket i naočare, po donjem delu lica tačno sam prepoznao da je to bio Ninoslav Konstantinović Nine - naveo je Čaba u pismu. On tvrdi da je Konstantinović, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva premijera i na poternici je od 2003, ispod duksa izvadio pištolj i ciljao u njega.

- Zgrabio sam ga za ruku i u toj borbi pištolj je opalio, ali me metak nije pogodio, završio je u zidu u predsoblju. Nakon pucnja, pištolj je zakazao i samo zahvaljujući tome sam ostao živ. Nakon tog atentata Alan Kožar se ponovo organizovao preko beogradskih kontakata da plan da me likvidira sprovede u delo, tada su uključili Nebojšu Markovića, njegova uloga je bila da novcem obezbedi plaćenog ubicu - napisao je Čaba Der, navodeći da je zbog toga 4. januara 2019. na Banovom brdu ubio Markovića.

Radili mu o glavi

Za taj zločin, podsetimo, sud će mu izreći presudu 13. jula, a pismo koje je napisao iza rešetaka u Mađarskoj želeo je da se pročita kao njegova završna reč, što sud nije prihvatio. U istom pismu on, osim Kožara i Markovića, na spisku „škaljaraca“ koji su mu radili o glavi označava i Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, ubijene u Atini prošle godine, zatim Damira Hadžića, koji je s Kožarom likvidiran na Krfu, kao i izvesnog Nikolu Jovanovića i Darka Mijovića, ubijenog pred dve godine u Nemačkoj. Na njegovom spisku onih koji su navodno pokušavali da ga ubiju je i Hrvat Ivan Serdarušić

- Sada, sa ove vremenske distance i s promenjenim okolnostima, žao mi je svake tragedije koja se dogodila, ali tada, u tim ekstremnim situacijama morao sam da se branim svim sredstvima - kaže „nasmejani ubica“. On negira da je učestvovao u likvidaciji advokata Miše Ognjanovića, kao i u pokušaju ubistva Nebojše Stojkovića Stojketa u Barseloni.

Ubistva

Žao mi je Teodore i Jasmine

Čaba Der, koji više puta u pismu tvrdi da nije plaćeni ubica i da nikad nije ubijao za novac, već da je hice ispaljivao samo kad je imao „moralnu, drugarsku i ljudsku obavezu“ da zaštiti prijatelje, napominje i da mu je posebno žao što su u kriminalnim obračunima stradale Teodora Kaćanski (na slici) i Jasmina Opačić, supruga Nenada Opačića.

Teodora Kaćanski
foto: Privatna arhiva
štampano izdanje 9.7.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS DVA POKLONA U KURIRU: SLIKONSKA PODLOGA ZA SEČENJE I DODATAK TV EKRAN

Kurir
foto: Promo

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon SLIKONSKU PODLOGU ZA SEČENJE i dodatak TV Ekran.

Daska za sečenje je napravljena od kvalittnog silikona nalik plastici, što je čini izdržkljivom i otpornom na ogrebotine. Dostupna je u raznim bojama, samo izaberite Kurir s onom koju želite.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Bojana Stefanović: Uvek me je na sceni vodila ljubav. Dok analizira lik opasne Dijane koju gledamo u seriji „Pogrešan čovek“, glumica se seća svoje prve uloge pred kamerom, koju je ostvarila pre 18 godina.

Paulina Manov: Moja Dara je i u nastavku serije „Kamiondžije“ stub porodice.

Uroš Timić: Kako sam od pisca postao voditelj na Kurir televiziji.

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Privatna arhiva, screenshot, corfupress, vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track