OČAJNA MAJKA: Anđelko mi je ubio dete i nije se pokajao, a nudi bubreg ženi koja se zove kao moja ćerka!
Foto: privatna arhiva

REVOLTIRANA

OČAJNA MAJKA: Anđelko mi je ubio dete i nije se pokajao, a nudi bubreg ženi koja se zove kao moja ćerka!

Crna Hronika -

Kada sam videla da čovek koji je kriv za smrt mog deteta nudi bubreg drugoj devojci, koja se zove isto kao moja pokojna ćerka, dodatno sam umrla. Umesto da je u tišini učinio lep gest, pa rekao da je to iz pijeteta prema mojoj Milici uradio, on je najavio svoje humano delo, a nama šest godina saučešće nije izjavio.

Godinu dana kazne

Ovo za Kurir kaže Radica Jovanović, majka Milice Marinković koja je stradala u saobraćajnoj nesreći u Sremčici 2014. godine. Gotovo sedam godina kasnije, Anđelko Jeremić, koji je osuđen za udes, oglasio se i ponudio da da bubreg Milici Adamović (30), devojci koja čeka transplantaciju i koja je digla Srbiju na noge. Mladić je pojasnio da to radi jer se i devojka koja je stradala u nesreći zvala Milica, ali njenu porodicu je ovakav gest razljutio.

Milica i majka
Milica i majkafoto: privatna arhiva

- Moja Milica se vraćala sa posla, izašla je iz autobusa kada ju je na pešačkom prelazu pokosio Anđelko. Nije ni kočio, otkinuo joj je nogu, bila je odmah moždano mrtva. Na tom mestu koje je ravno nije moguće da je nije primetio. Posle suđenja dobio je nanogicu godinu dana - priča Radica Jovanović: - Za sve ove godine, niti on niti njegova porodica nisu nam pružili ruku, rekli "izvinite, žao nam je". Nisu se ponudili ni da pomognu oko sahrane, nisu otišli mom detetu na grob, nisu jedan cvet stavili. Očajna sam otkako sam videla da drugoj devojci nudi bubreg jer se zove isto kao moja ćerka.

Anđelko Jeremić za Kurir

Nemam komentar

Kurir je juče stupio u kontak s Jeremićem, ali je on odbio da komentariše svoj potez. - Hvala vam što ste se javili, ali ne bih to komentarisao - napisao nam je mladić.

Jovanovićeva tvrdi da bi Jeremićev gest razumela da je to uradio bez medijskog eksponiranja.

anđelko ponudio bubreg adamovićevoj
anđelko ponudio bubreg adamovićevojfoto: Printskrin/Instagram, Printskrin/Facebook

- Da je u tišini ponudio bubreg devojci, objavio kada se završilo sve i rekao da je zbog moje ćerke, mnogo bi mi lakše palo. Ovaj njegov postupak me je ponizio, ubio ponovo moju ćerku, ubio mene s njom - ističe majka.

Nastavlja borbu

Kako kaže, tokom suđenja, dok je ona stajala sama, Jeremić je dolazio sa celom porodicom. - Delovalo mi je da su tu da ga brane od mene. Borila sam se i tada, a borim se i dan-danas da prikažem da su kazne za saobraćajke male. Moje dete je zgazio kao mače i nastavio život uz nanogicu - tvrdi očajna majka.

Lična priča

Hitno potreban donor

Milica Adamović (30), koja je od rođenja bolesna, poslednjih dana digla je zemlju na noge jer traži donora bubrega, bez kog joj lekari predviđaju svega šest meseci života. Anđelko Jeremić se odazvao apelu i pojasnio da to radi zbog lične priče. - Imam jednu tešku ličnu priču. Doživeo sam saobraćajnu nesreću. Udario sam kolima devojku, zvala se baš Milica. Poginula je. To je neka povezanost, želim da pomognem da Milica preživi - rekao je Jeremić.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ foto privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja