Najnovije vesti

DETALJI ISTRAGE PROTIV KAVČANA UHAPŠENIH U SLOVENIJI: Oružje nabavljali od pritvorenog Srbina
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

kriminal

DETALJI ISTRAGE PROTIV KAVČANA UHAPŠENIH U SLOVENIJI: Oružje nabavljali od pritvorenog Srbina

Crna Hronika

Naš državljanin, koji je u Slovačkoj bio u kućnom pritvoru, pištoljima je snabdevao pripadnike kavačkog klana, a oni su ih dalje švercovali

Srbin, koji je bio u kućnom pritvoru u Slovačkoj, prodavao je oružje ispostavi kavačkog klana u Sloveniji, a koje su oni potom švercovali u Holandiju i Srbiju, pišu Vijesti. Kako dodaju, slovenačka ćelija klana naoružanje je naplaćivala u kokainu ili heroinu.

Istražitelji su uz pomoć kolega iz drugih država ušli u trag ljudima koji su za "kavčane" kupovali oružje, koristeći falsifikovana dokumenta i dozvole za nošenje oružja. To su uspeli iako su na svim oduzetim pištoljima bili izbrušeni serijski brojevi, a pojedini komadi bili su prepravljani. Sve ovo piše u krivičnoj prijavi koju je slovenačka policija podnela protiv više desetina članova kavačkog klana.

- "Kavčane" je automatskim i poluautomatskim oružjem snabdevao državljanin Srbije, koji je iz kućnog pritvora organizovao predaju pištolja, a oni su ih dalje švercovali. Kriminalce je snadbevao pištoljima "glok", "CZ" i "škorpionima"- navodi se u prijavi:

- Ova grupa je između 22. februara i 29. aprila 2019. iz Slovačke u Holandiju pet puta prošvercovala veće količine poluautomatskih pištolja, ukupno više od 100 komada. Nakon svake predaje oružja u Holandiji, u Sloveniju su se vraćali s kokainom. Kuriri koji su prevozili oružje dobijali su od 200 do 250 evra po komadu - prenose Vijesti:

- Navodno su u Beogradu 2019. pištolje predali mršavom Crnogorcu. Takođe, krajem 2019. oružjem su snadbevali i starijeg crnogorskog državljanina - piše u spisama, a prenose Vijesti.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track