00:25

SPECIJALNI SUD U USTANIČKOJ POD JAKIM MERAMA OBEZBEĐENJA ZBOG ZEMUNACA: Miloš Simović doveden u sudnicu

za pokušaj ubistva Sretka Kalinića

SPECIJALNI SUD POD JAKIM MERAMA OBEZBEĐENJA: Zemunci pozdravljali publiku u sudnici?! Simović tvrdio da nije kriv, Kalinić ćutao

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je održano ročište Milošu Simoviću za pokušaj ubistva Sretka Kalinića na kom su izrečene završen reči u postupku.

Tužilac je u svojoj završnoj reči rekao da je optužnica dokazana kao i da je jasno da je okrivljeni Simović pokušao da ubije Sretka Kalinića, te pozvao sud da ga osudi po zakonu.

Iskaz oštećenog potvrdili su i veštaci ali Kalinić danas nije hteo da govori o događaju koji je predmet suđenja.

Miloš Simović, Sretko Kalinić, Specijalni sud, dolazak na suđenje
foto: Jelena Ivić

Odbrana je u svojoj završnoj reči naglasila da Tužilaštvo nema nijedan jedini dokaz jer je Kalinić kasnije odbio da tereti Simovića za pokušaj ubistva i zatražila oslobađajujuću presudu. Odbrana je dodala i da s obzirom da Kalinić potiče iz kriminogene sredine da postoje i druga lica koja bi imala motiv da ga ubiju.

U sudnici 8 čuvara

U sudnici Specilajnog suda danas je bilo čak 8 čuvara a suđenju su prisustvovali i sin Miloša Simovića kao i njegova bratanica.

Kalinić je u sudnici samo rekao da bi on danas odbio da dođe ali "da su ga doveli".

Simović je i danas ponovo tvrdio da nije kriv za pokušaj ubistva Kalinića a Kalinić u postupku nije govorio o delu već se samo žalio na uslove u zatvoru i medije.

Milos Simovic, Sretko Kalinic
foto: MUP, Facebook

Izricanje presude zakazano za 23. jul a okrivljeni Simović je zamolio da ga ne dovode i da ne prave trošak dok je Kalinić dodao da ga ne brine trošak i da želi da bude doveden u sudnicu tog dana.

Inače, u sudnici je danas vladala neuobičajena atmsfera pošto su dovedeni "zemunci" pozdravljali pubiku koja je prisustvovala ročištu.

00:25

SPECIJALNI SUD U USTANIČKOJ POD JAKIM MERAMA OBEZBEĐENJA ZBOG ZEMUNACA: Miloš Simović doveden u sudnicu

Da podsetimo, "zemunci" su i na prošlo suđenje dovedeni pod jakim merama obezbeđenja, a taj glavni pretres je odložen. Oni su i jutros dovezeni pod velikim merama obezbeđenja, ulica je blokirana, a ima i inspektora u civilu po Ustaničkoj.

(Kurir.rs/J. Ivić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track