PUKIJEV OTAC IZGUBIO SVAKU NADU DA MU JE SIN ŽIV: Daj bože, ali čisto sumnjam, znao sam iz priče da je dobar s Veljom Nevoljom
Foto: Pritnscreen/Instagram

danas će dati izjavu u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu

PUKIJEV OTAC IZGUBIO SVAKU NADU DA MU JE SIN ŽIV: Daj bože, ali čisto sumnjam, znao sam iz priče da je dobar s Veljom Nevoljom

Crna Hronika -

Otac Aleksandra Gligorijevića Pukija (34) iz Odžaka, za koga se sumnja da ga je ubio Veljko Belivuk (36) i njegova kriminalna grupa, danas će dati izjavu u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu.

Mirko Gligorijević je izjavio da više ne gaji ni najmanju nadu da je njegov sin među živima.

‒ A šta mogu da očekujem… Daj bože da je živ, ali čisto sumnjam. Izgubio sam više svaku nadu – rekao je Gligorijević.

On otkriva u kakvim je odnosima njegov sin bio s Veljkom Belivukom.

‒ Družili su se na stadionu jer je moj sin bio vođa navijača Partizana iz ovog kraja. Znao sam iz priče sina da je dobar sa njim. A opet, nije nam taj Belivuk nikada dolazio u kuću. Iskreno, ne znam da li je Aleksandru neko pretio, jer se s njim nisam video pre nego što je nestao – navodi Mirko mirnim, jednoličnim tonom.

Velja Nevolja, Marko Miljković, Ritopek
foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović, Ana Paunković

Mirko Gligorijević objašnjava da su već ranije išli u policiju zbog nestanka sina, i to posle hapšenja Belivukove grupe.

‒ Supruga i ja smo još odavno dali izjavu i DNK policiji u Odžacima. Danas idem u Specijalno tužilaštvo, po njihovom pozivu, da dam izjavu. Nisu mi rekli da je sin mrtav. Ništa ne govore preko telefona – priča neraspoloženo Gligorijević.

Upitan kakvu kaznu očekuje ako se pokaže da mu je sina mučila i ubila Belivukova grupa, kratko je rekao:

‒ Neka im to sud odredi – kaže Mirko, naglašavajući da njegov sin Aleksandar ima ćerkicu od 13 godina iz braka s bivšom suprugom.

Aleksandar Gligorijević je, prema tvrdnjama tužilaštva, ubijen 16. juna prošle godine. Kako navodi tužilaštvo, Belivuk i Miljković došli su do saznanja da Gligorijević suparničkoj grupi odaje informacije o njihovom kretanju i da postoje planovi da ih usmrte pucajući iz snajpera.

‒ Belivuk i Miljković su tog dana na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 časova dođe na sastanak sa okrivljenim Markom Budimirom u "Beton halu”. Posle izvesnog vremena, Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku, u kojoj su već bili Belivuk i drugi članovi grupe. Gligorijević je ubrzo ubijen iz bezobzirne osvete. Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove – precizirali su iz tužilaštva.

Gligorijević je bio predsednik FK Tekstilac iz Odžaka. Prema policijskim informacijama, bio je zadužen za navijače Partizana sa severa Srbije. Na društvenim mrežama naglašavao je da je pripadnik navijačke grupe „Principi”, koju je predvodio Belivuk. Gligorijević je 2004. bio osuđen na 15 godina zatvora kao pripadnik novosadske kriminalne grupe „Firma”.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track