POKRAO TAMARU EKLSTON PA POBEGAO U SRBIJU Lupinu koji je pokrao britansku manekenku žena je Srpkinja! U pljački učestvovao i Srbin
Foto: Profimedia

italijanski mediji

POKRAO TAMARU EKLSTON PA POBEGAO U SRBIJU Lupinu koji je pokrao britansku manekenku žena je Srpkinja! U pljački učestvovao i Srbin

Crna Hronika -

Alfredo Lindli, zvani Lupin, koji je označen kao mozak bande koja je pokrala vilu Tamare Eklston u decembru 2019. godine, navodno se krije u Srbiji, pišu italijanski mediji.

Da podsetimo, vila Tamare Eklston opljačkana je pre skoro dve godine, a u krađi je učestvovao i Srbin Jugoslav Jovanović, kao i rumunski i italijanski državljani. Međutim, kao mozak operacije označen je Lupin, koji jedini nikada nije priveden.

Prema pisaju italijanskih medija, iako je rođen u Peruu, Lupin ima slovensko poreklo, a i supruga mu je Srpkinja.

- Postoji mogućnost da se on krije u Srbiji, a u ovu zemlju je i ranije dolazio - preneo je portal TGcom24.

Korijere navodi da su oni uputili pitanja srpskim vlastima da li imaju informacije o njemu, ali da odgovor nisu dobili.

- Zašto je on slobodan uprkos tome što je italijanska policija poslala precizne informacije, naročito jer se zna da su njegovi bliski saradnici boravili u Srbiji - navodno je portal pitao naše vlasti.

Svaki trag Lindliju se izgubio posle pljačke.

- Nakit Tamare Eklston pronađen je kod Rumunke Marije Mester, za koju se sumnjalo da je sa sinom učestvovala u pljački, ali je oslobođena. Rekonstrukcijom je utvrđeno da je Lupin Italiju naustio najverovatnije sa njom i to letom za Beograd - pišu mediji.

Podsetimo, vila Tamare Eklston koja važi za jednu od najčuvenijih na svetu opljačkana je dok je ona bila sa suprugom i ćerkicom na odmoru u Laponiji. Za krađu je optužena "zlatna banda" koja se dovodi u vezu sa pljačkama još nekih VIP ličnosti, a prema medijskim izveštajima, sumnja se da je ukradeno zlato pretopljeno.

(Kurir.rs/ J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track