DETALJI SA SASLUŠANJE VELJE NEVOLJE I MARKA MILJKOVIĆA: Evo ko je negirao krivična dela, a ko se branio ćutanjem! Izneli i odbranu
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović, Ana Paunković

specijalni sud u beogradu

DETALJI SA SASLUŠANJE VELJE NEVOLJE I MARKA MILJKOVIĆA: Evo ko je negirao krivična dela, a ko se branio ćutanjem! Izneli i odbranu

Crna Hronika -

Jedan od osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe, Marko Miljković danas je na saslušanju u tužilaštvu za organizovani kriminal negirao sva krivična za koja se tereti i detaljno je izneo odbranu.

Za razliku od njega, ostali osumnjičeni pripadnici te grupe, kao i Veljko Belivuk samo su negirali krivična dela, bez iznošenja odbrane, potvrđeno je Tanjugu u odbrani osumnjičenih.

Saslušanja su završena i oni će svi iz tužilaštva biti vraćeni u pritvor u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Miljković, Belivuk i pripadnici njegove grupe danas su ponovo bili privedeni u tužilaštvo za organizovani kriminal povodom saslušanja zbog proširenja istrage protiv njih za još dva ubistva.

Do proširenja istrage došlo je 8. jula zbog sumnje da su počinili još dva ubistva, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Aleksandar Gligorijević
foto: Pritnscreen/Instagram

U pitanju su ubistva Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

U prvoj fazi istrage njima su se na teret stavljala tri ubistva i to Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Istraga je zatvorena za javnost.

Belivukova ekipa uhapšena je u februaru i od tada se svi nalaze u pritvoru.

Na saslušanju u februaru svi su se branili ćutanjem.

Ova grupa od skoro 30 uhapšenih članova, tereti se i za zločinačko udruzivanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, a od prvog proširenja istrage u maju mesecu, četvorica njih su pod sumnjom i za otmice.

Za sada se svi osumnjičeni nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestesečni pritvor ističe 2. avgusta.

Do tada se očekuje da će tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe, te da će sud i dalje njenim pripadnicima produžiti pritvor.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih dvadesetak pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe istraga je pokrenuta u februaru. Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili niz najtežih krivičnih dela, skrivajuci se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š, kod kojeg je pronaden snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je odreden pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Krajem aprila je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena i mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.

Sumnja se da su u njoj mleveni ostaci tela osoba koje su pripadnici klana likvidirali.

Pored Belivuka i Miljkovica pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Ž. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

U maju su uhapšeni i M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22).

Kod ove četvorice su tokom pretresa stanova osumnjicenih zaplenjeni dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja kolicina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track