Najnovije vesti

DEVIZE SKRIVALI U DONJEM VEŠU: Zaplenjeno oko 44.000 franaka na Batrovcima
Foto: Carina Srbije

sprečen pokušaj krijumčarenja

DEVIZE SKRIVALI U DONJEM VEŠU: Zaplenjeno oko 44.000 franaka na Batrovcima

Crna Hronika

Carinici su 18. jula 2021. godine na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplenili gotovo 44.000 franaka, koje je jedan putnik pokušao da prokrijumčari, tako što ih je sakrio u donji veš.

Prekršaj je otkriven, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen "maserati" švajcarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica muškaraca, jedan sa švajcarskim, a drugi sa dokumentima tzv. Kosova.

franci, zaplena
foto: Carina Srbije

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje carinskoj kontroli i vozač i suvozač su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. Što se gotovine tiče, obojica su tvrdila da kod sebe imaju dozvoljeni iznos, vozač 10.000, a suvozač 4.000 franaka.

Međutim, prilikom detaljnog pretresa u donjem vešu suvozača pronađeno je 52.800 švajcarskih franaka i 2.330 evra. Nakon što je putniku vraćen iznos koji odgovara protivvrednosti 10.000 evra, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom biće zadržano 43.700 franaka.

Upitno je poreklo gotovog novca koji se ilegalno prenosi preko granice, a stručnjaci iz ove oblasti tvrde, da se on najčešće koristi za dalje finansiranje kriminalnih aktivnosti i terorizma, navodi se u saopštenju Carine Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track