MRAČNE TAJNE MONSTRUOZNOG KLANA: Belivuk 200 fotografija i snimaka kasapljenja čuvao kod ljubavnice!
Foto: Zorana Jevtić, MUP RS

istraga

MRAČNE TAJNE MONSTRUOZNOG KLANA: Belivuk 200 fotografija i snimaka kasapljenja čuvao kod ljubavnice!

Crna Hronika -

Istražitelji u pet telefona koji su zaplenjeni od Beograđanke koja je bila u tajnoj vezi s Veljom Nevoljom otkrili 189 fotografija, 37 snimaka i 16 audio-zapisa stravičnog mučenja

Ljubavnica Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u svojim telefonima i računaru čuvala je preko 200 fotografija i video-zapisa brutalnog mučenja i iživljavanja nad žrtvama klana! Kako Kurir saznaje, policija je u pet telefona koji su zaplenjeni od Beograđanke M. R. otkrila čak i audio-zapise koji će biti korišćeni kao dokaz.

Dala šifre

- Belivukova ljubavnica uhapšena je nekoliko dana posle ostatka kriminalne grupe i kod nje je pronađeno pet telefona, jedan računar, USB memorija i jedan hard disk, na kom se takođe čuvaju podaci. M. R. je odmah dala saglasnost da se njeni uređaji otvore, čak je sama pristala i da da šifre za njih. Istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da je upravo Veljina ljubavnica čuvar najmračnijih tajni klana. U uređajima koji su od nje oduzeti pronađeno je 189 fotografija, 37 video-zapisa i 16 audio-zapisa, koji će biti izvedeni kao dokaz protiv grupe, odnosno koji imaju veze sa izvršenjem najtežih krivičnih dela - otkriva izvor Kurira.

Veljko Belivuk, Srđan Lalić, ubijanje, Hit Tvit
foto: Printscreen

Kriptovani telefon

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je 4. februara, a pripadnici se sumnjiče za otmice, ubistva, trgovinu drogom i oružjem, kao i pranje novca. Prema informacijama iz istrage, na teret im se stavlja najmanje pet ubistava koja su, kako se sumnja, počinili u kući u Ritopeku, a čiji je vlasnik bio jedan od uhapšenih.

Izvor Kurira iz istrage otkriva da je i protiv Belivukove ljubavnice podneta krivična prijava i to zbog sumnje da je bila pripadnik organizovane kriminalne grupe. Njoj se, međutim, ne stavlja na teret da je učestvovala u otmicama i likvidacijama.

- I ona je, kao i ostali pripadnici Belivukove grupe, koja je funkcionisala pod paravanom navijačke grupe Principi, imala kriptovani telefon za tajnu komunikaciju. Od pet telefona, istražitelji jedan nisu uspeli da otvore. Međutim, ono što je pronađeno u ostalim uređajima dovoljno je da ljude koji su na fotografijama pošalje na doživotnu robiju - otkriva on.

Poruke u rukama policije

Tajna komunikacija

Osim fotografija i snimaka jezivog mučenja žrtava, u telefonima i računaru M. R. pronađena je i komunikacija koju je imala s Belivukom i ostalim pripadnicima grupe.

- Poruke, pozivi, kako „obični“, tako i oni na različitim aplikacijama, pa čak i mejlovi, sada su u rukama policije i tužilaštva - kaže sagovornik iz istrage.

Kuća strave

Prema rečima našeg sagovornika, sumnja se da su fotografije mučenja sačinjene u kući u Ritopeku.

- Slike na kojima su krv, delovi tela, žrtve vezane lisicama, ali i snimci na kojima se čuju krici i molbe za goli život, samo su deo brutalnog iživljavanja koje su monstrumi snimali, a potom slali i razmenjivali. Zbog čega je Belivuk odlučio da najmračnije tajne čuva baš kod ljubavnice s kojom je u vezi bio godinama, zasad se nagađa - kaže izvor Kurira.

On objašnjava da su snimci, kako video, tako i oni audio, nalik na scene iz horor filmova.

- Prvi put se u istrazi zločina u našoj zemlji pojavio ovakav dokaz. Stotine slika i snimaka zločina koje su sami snimali dželati, razmenjivali među sobom, a onda čak i čuvali u svojim telefonima. Najviše materijala pronađeno je upravo kod ove žene, koja je pristala na saradnju sa državnim organima.

Veljko Belivuk, Ubijanje, Hit Tvit
foto: Printscreen

Pranje para

Proveravaju se i računi

Kako je Kurir pisao, pod lupom su računi koji se vode na M. R. u različitim bankama kako bi se utvrdilo poreklo novca i da li on eventualno potiče od izvršenja krivičnih dela.

- Osim računa, proverava se i njena imovina, eventualno nakit i sefovi - otkrio je izvor Kurira.

stampano izdanje 21.07.2021.
foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE POKLON UZ KURIR - SPECIJAL NEKRETNINE SASOMANGE.RS! Na svim prodajnim mestima

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon SPECIJAL AUTO-MOTO SASOMANGE.RS!

Čekaju vas oglasi za kupovinu, prodaju i izdavanje svih nekretnina u Beogradu i Novom Sadu. Izdvojili smo najbolje iz ponude, a pokazaćemo vam i kako da svoj dom učinite luksuznim u tri koraka, koji su najpopularniji krajevi za život u Novom Sadu, koje korake da pratite pri kupovini prvog stana i kako da uredite svoju baštu za leto.

Kurir poklon
foto: AMG

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Zorana Jevtić, Dado Đilas, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja