DEDA DEČAKA O PUŠTENOM BAHATOM VOZAČU KOJI MU JE POKOSIO UNUKE I SINA: Ljut i besan sam! Šokiran sam što je pušten na slobodu
Foto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva

Tragedija

DEDA DEČAKA O PUŠTENOM BAHATOM VOZAČU KOJI MU JE POKOSIO UNUKE I SINA: Ljut i besan sam! Šokiran sam što je pušten na slobodu

Crna Hronika -

Boban B. deda dečaka Stefan B. (9), koji je preminuo nakon četri dana borbe za život, rekao je za Kurir da ne može veruje da je vozač Lazar G. (38) koji je u nedelju uveče svojim "sitroenom" na pešačkom prelazu na Karaburmi u Beogradu pokosio Stefana, njegovog mlađeg brata (4) i oca Mihaila (42) - pušten da se brani sa slobode.

- Šokiran sam što je vozač pušten da se brani sa slobode! Ljut i besan sam. Kako je moguće da se čovek koji je već jednom skrivio saobraćajnu nesreću nađe na slobodi? Mog unuka više nema i nadam se da je sad na nekom boljem mestu - priča deda Boban M. i dodaje da je dečakov otac tražio od svojih njamilijih da ne plaču i ne kukaju, jer želi dostojanstveno da isprati sina. Podsetimo, do nesreće je došlo kada su braća sa svojim ocem, po svim propisima, na obeleženom pešačkom prelazu, počeli da prelaze ulicu. Autobus je stao da ih propusti, ali e tada Lazar G. "sitroenom" obišao autobus i direktno naleteo na oca i dečake.

- Prvo je udario starijeg sina i odbacilo ga 10 metara, onda je udario mene i zavrteo me. Nakon toga, udario je i u mlađeg sina i odbacio ga pod drugo vozilo. Prišao sam Stefanu, jer sam video da je teško povređen, i pokušao sam da mu otvorim disajne puteve - prepričao je nesreću ranije za Kurir otac mališana, koji je lekar u Hitnoj pomoći. Preminuli dečak imao je prelom lobanje, dok mlađi dečak ima prelom butne kosti i pre dva dana je operisan. - Stefan je imao i unutrašnje krvarenje. Svi smo se nadali da će se izvući. Mislili smo mlad je, pun života, energije, sve je pred njim i čekaju ga velike stvari, ali nažalost sve je prekinuto - kaže prijatelj porodice.

Podsetimo, vodoinstalater Lazar G. (38), sumnjiči se da je "sitroenom C5" pokosio braću i njihovog oca Mihaila u Ulici Marijane Gregoran, a potom pobegao. Uhapšen je nakon 12 sati potrage, a na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu branio se ćutanjem. Takođe, osumnjičeni vozač je već dva puta osuđivan za ista krivična dela, a uprkos tome sud je odbio da mu na predlog tužilaštva odredi pritvor, već je on juče pušten.

Kurir.rs - B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja